1. Home
  2. Vesti
  3. Dizajner BMW-a: Ne isključujte mogućnost superautomobila
Dizajner BMW-a: Ne isključujte mogućnost superautomobila
0

Dizajner BMW-a: Ne isključujte mogućnost superautomobila

405
0
Podelite sa prijateljima:

Već godinama ljubitelji automobilizma zameraju bavarskom brendu na nedostatku pravog superautomobila. Jedan od dizajnera BMW-a, Jozef Kaban, spreman je da se uhvati u koštac sa ovakvim izazovom.

Šef dizajn tima BMW-a je Adrian van Hujdonk, a jedan od istaknutih članova je i pomenuti Slovak Kaban, koji je u Minhen stigao iz Volkswagena, kao zamena za Karima Habiba. U poslednjih nekoliko godina, BMW je dobio mnogo kritika na račun dizajna, kojem je mahom prebacivano da je bezličan, dosadan i nedostojan plavo-belog propelera. Stvari su se malo promenila sa pojavljivanjem konceptualnih modela serije 8 i Z4.

Kako se čini na osnovu prvih fotografija, serijska verzija „osmice“ odstupiće u određenoj meri od konceptualnog izdanja, a slično važi i za Z4.

Jozef Kaban, koji je bio i glavni dizajner Škode, u svom rezimeu ima i rad na čuvenom Veyronu, što mu definitivno daje kredibilitet kada su u pitanju superautomobili. „Mislim da u gami BMW-a definitivno ima prostora za jedan ekstremniji sportski model, vrhunac vozačkog užitka“ izjavio je Kaban novinarima na marginama Salona automobila u Detroitu.

Prvi model koji će biti delo Kabana biće nova serija 7 koja će se debitovati najverovatnije 2021/2022. godine. U međuvremenu očekuje se veći broj konceptualnih automobila koji će najaviti novi dizajnerski pravac koji će zauzeti BMW.

(405)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments