1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Volkswagen Polo – prvi video
Novi Volkswagen Polo – prvi video
0

Novi Volkswagen Polo – prvi video

224
0
Podelite sa prijateljima:

Četrdeset dve godine i 14 miliona proizvedenih primeraka – VW Polo je spreman za šestu generaciju.

Volfsburški predstavnik u B segmentu je veoma važan za kompaniju. Prošle godine je prodat u čak 704.062 primerka, što znači da je reč o osmom najprodavanijem modelu automobila na svetu. Novajlija je spreman da stupi na scenu, a što se samog dizajna tiče, više asocira na restilizaciju nego na novu generaciju.

Špijunskih fotografija sada već ima pregršt na internetu, a Volkswagen je prototip veoma blizak serijskom modelu kamuflirao, za potrebe snimanja video klipa.

Spot u trajanju od trideset sekundi potvrđuje da je dizajn spoljašnjosti više evolucija odlazećeg modela nego revolucija.

Ovo će biti drugi model grupe koji će počivati na MQB A0 platformi, nakon Seat Ibize. Bez obzira što će porasti u dimenzijama, Polo će biti manje mase.

Što se tiče motorizacije, u igri je paleta sačinjena od trocilindarskih i četvorocilindarskih turbo motora, uključujući novi 1,5-itarski TSI Evo, koji je debitovao u restilizovanom Golfu, a u ponudi je i u Ibizi.

Polo GTI bi mogao da stigne prilično rano jer su prototipovi „naoštrene“ verzije već primećeni tokom avgusta 2016.

Polo bi trebalo da bude i predstavljen u nedeljama koje dolaze, jer je Volkswagen već zakazao početak proizvodnje za jun. Podrazumeva se da ćemo ga videti u Frankfurtu, u septembru.

 

 

(224)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments