1. Home
  2. Prezentacije
  3. Toyota prikazala novu generaciju Yarisa (GALERIJA)
Toyota prikazala novu generaciju Yarisa (GALERIJA)
6

Toyota prikazala novu generaciju Yarisa (GALERIJA)

656
6
Podelite sa prijateljima:

Nova iteracija Yarisa imaće zvanični debi na Salonu automobila u Japanu. 

Kako kažu pres predstavnici Toyote, nadolazeći Yaris ujedno je i najnapredniji kompaktni automobil koji je ova marka do sada napravila. Prioriteti su bili veće zadovoljstvo u vožnji, moderna tehnologija i ekonomični agregati.

Na prvi pogled može se reći da je reč o atraktivnom automobilu, sa možda nešto agresivnijim izgledom nego što se to moglo očekivati. Očito je da su Toyoti dosadile zamerke na „dosadan“ i monoton izgled aktuelnog Yarisa, te se pristupilo drastičnim izmenama.

Nova generacija Yarisa je postavljena na TNGA platformu. Toyota navodi da je korišćenjem ove arhitekture omogućena ušteda mase od čak 50 kilograma, te da je mala masa jedan od temelja ovog hedžbeka. Japanski adut u B segmentu je nešto manjih dimenzija od svog prethodnika, sa tim da je širi za nekih 5 cm, i sa većim međuosovinskim rastojanjem za isto toliko centimetara.

Kada je reč o enterijeru, Toyota je uspela da izvrši neophodne izmene i unutar kabine. Sve to sada izgleda daleko modernije i savremenije. Na centralnoj konzoli dominira ekran osetljiv na dodir, dok je opciono moguće da i instrumentalni panel ispred vozač bude digitalizovan.

Japanska marka ponudila je na početku prodaje tri pogonske jedinice. Uvodni agregat je 1,0-litarski trocilindraš, potom sledi još jedan trocilindarski motor ali sada radne zapremine od 1,5 litara. Ovaj potonji agregat dolazi i kao hibrid uz ispomoć elektromotora. Slabiji agregat dolazi samo sa CVT menjačem, snažniji benzinac ima mogućnost korišćenja i manuelnog šestostepenog menjača, ali i CVT transmisije. Kao što se da videti iz priloženog, u ponudi neće biti dizel motora.

Toyota navodi da je Yaris lider po pitanju tehnologije u svom segmentu. Standardno dolazi opremljen sa aktivnom autonomnom kočnicom, sistemom za detekciju pešaka i biciklista, potom je tu novitet – mogućnost prepoznavanja saobraćajnih znakova i njihovo prikazivanje na centralnom ekranu, itd…

Prodaja nove generacije Yarisa počeće u Japanu u februaru naredne godine, a za očekivati je da ovaj model ima svoju evropsku premijeru u Ženevi i da potom uđe i na ovdašnje tržište. Ono što je poznato to je da će Toyota nastaviti da sklapa Yaris za Evropu u fabrici u Valensijenu u Francuskoj.

AutoRepublika 

(656)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
zoca

Potrudili su se .

moron

„Toyota navodi da je Yaris lider po pitanju tehnologije u svom segmentu. “

Po čemu? Zaista me interesuje.

Zoca

Mozda zato sto je na verziji arhitekture TNGA ,na kojoj su Toyote iz visih klasa .To je „jaca“ tehnologija za njih,mada opet ko zna.Mislim da ce se voziti bolje od predesesora.

moron

Znači, zbogom „penzionerski“ 1,5 sa 4 cilindra …
Meni ovaj novi yaris izgleda lepo.

Dikh tu kava

I taman kad pomisliš da ne može gore.. Prva polovina još i đene-đene, ali ovo sa C-stubom je kriminal. Razvukli Yare prve generacije i to je to. Ipak, činjenica da više neće biti 4-cilindraša što se mene lično tiče zakiva muški ekser u kovčeg odluke da ga ikad uvrstim na bilo kakvu listu. Bezveze, a baš sam imao očekivanja..

DOn

hyundai kia iznutra, izvana fiesta sa facom buldoga i skrgama ribe.