1. Home
  2. Prezentacije
  3. Debitovao Volkswagen Golf R u karavanskom izdanju (GALERIJA)
Debitovao Volkswagen Golf R u karavanskom izdanju (GALERIJA)
0

Debitovao Volkswagen Golf R u karavanskom izdanju (GALERIJA)

420
0
Podelite sa prijateljima:

Volkswagenov najsnažniji hot heč sada ima i praktičniju varijantu. 

Golf R Variant ipak nije jedini performantni karavan u Volkswagenovom portfoliju, jer sada postoji i Arteon R u takvoj, pragmatičnoj verziji. Što se tiče dizajna karavanskog Golfa R, nema apsolutno nikakvih izmena u odnosu na hečbek, sve do C stuba. Dalje su razlike neminovne zbog drugačije karoserijske izvedbe, no i zadnja svetlosna grupacija je vrlo slična.

Nemačka marka rešila je da primeni atraktivnije rešenje sa blago izraženom linijom padajućeg krova. Pozadi posebnu notu automobilu daju  četiri završetka izduvnih cevi. Naravno, u prvom planu jeste veća praktičnost Golfa R Variant naspram hečbeka. Prtljažnik ima korisnu zapreminu od 611 litara, dok se obaranjem zadnjih sedišta dobija prostor za čak 1.642 l.

Volkswagen navodi da se električna vrata mogu otvoriti provlačenjem nove ispod istih, te da u prtljažniku postoje utičnice od 12 i 230 V. Pored toga, kuka za vuču je takođe kontrolisana elektronskim putem. Nemačka marka ističe i da je novi model veći i prostraniji od Golfa 7 R Variant, tako da putnici na zadnjoj klupi imaju više mesta, pogotovo u predelu kolena.

Agregat je naravno potpuno isti. Ovaj performantni karavan pogoni dvolitarski turbo četvorocilindarski motor koji dostavlja 315 ks i 420 Nm, a snaga se na sve točkove šalje putem sedmostepenog DSG menjača.

Kako je karavan nešto masivniji u odnosu na hečbek, otud i malo lošije performanse. Juriš do 100 km/h završava za svega 4.9 s (0,2 s sporije od heča), dok maksimalna brzina zavisi od izabranog paketa opreme. Tačnije, u standardnom izdanju je limitirana na 250 km/h, dok se uzimanjem paketa R Performance ta elektronska granica pomera na 280 km/h.

Pomenuti paket donosi i tzv. Nirburgring režim vožnje, ali i specijalne modove koji omogućavaju driftovanje sa Golfom R u karavanskom izdanju. Uz to, uz njega se dobijaju i točkovi od 19 inča.

Golf R Variant startovaće sa prodajom u Evropi od sredine avgusta, i to prvo u Velikoj Britaniji, Nemačkoj i Švajcarskoj. Cene za novi model još nisu saopštene, ali će sigurno biti nešto više od 50.000 evra.

AutoRepublika 

(420)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments