1. Home
  2. Prezentacije
  3. Acura predstavila Integru u konceptnom izdanju
Acura predstavila Integru u konceptnom izdanju
0

Acura predstavila Integru u konceptnom izdanju

160
0
Podelite sa prijateljima:

Datum 27. mart 1986. godine je veoma bitan za svakog ljubitelja japanske automobilske industrije. Tog dana je predstavljena Aucra, i to kao prvi premijum brend iz zemlje izlazećeg Sunca, mada zapravo neće debitovati u Japanu sve do nedavno.

Do današnjeg dana se kao najbitnije tržište Acure ispostavilo američko, pa nismo iznenađeni što većina noviteta debituje baš tamo. Tokom prve godine brend je prodavao dva modela i to Integru i Legend, a oba su ostavila zapažen trag na svoj način, što se kaže. Integra će se prodavati sve do 2006. godine ako računamo i one primerke pod značkom Honde.


Danas su neka druga vremena i većina populacije se okreće krosoverima i terencima, ali Japanci smatraju da još uvek postoji tržište za kompaktnu limuzinu ili heč u premijum klasi. Iz tog razloga ispred nas je nova Integra i iako nam Acura kaže da je reč samo o konceptu, prema nekim najavama serijski model će biti oko 98% identičan prikazanom prototipu.

Osim nekoliko priloženih fotografija, ostali odnosni detalji su gotovo nepostojeći, a mi ćemo preneti ono što znamo. Ne možemo reći da je stil ekspresija nekakve revolucije, jer smo ga dosta puta videli na drugim modelima brenda. To se posebno odnosi na limuzinu TLX, pa možemo zaključiti da je Integra zapravo samo umanjena verzija sa produženim krivom.

Takav podatak i ne mora da bude mana pošto je reč o jednom od najpoželjnijih kompaktnih premijum četvorotočkaša. Ovom novitetu ide u korist i to što je jedan od hečbeka u ovoj kategoriji, pošto se evropski rivali uglavnom orijentišu na limuzine, a kao što je poznato Jenkiji više vole tradicionalna vrata prtljažnika. Spomenućemo i da je ova žuta boja identična onoj koja se nalazila na legendarnog Integri Type R iz devedesetih godina prošlog veka.

Integra će pozajmiti modifikovanu platformu iz modela Honda Civic kao i njenu mehaniku. Konkretnije, ne od bilo kog Civica, već baš od onog sa značkom Si. O njemu smo pisali pre nekoliko sedmica, a odlikuje ga 1,6-litarski turbobenzinac i šestostepeni manuelni menjač.

Dok u Hondi razvija okruglo 200 konjskih snaga, Integra će pružati motor, takozvanu „high performance“ jedinicu koja će verovatno biti za dvadeset ili trideset „konja“ moćnija. Spomenuti manuelni menjač će biti standardan, ali znajući američku opsesiju ka nedostatku treće papučice, verovatno ćemo videti i CVT od „automatika“.

Vest ipak raduje pošto Acura nije imala manuelni menjač još od 2015. godine kada je eliminisan iz ponude u modelu ILX.


Serijski model ćemo videti na nekom većem salonu automobila koji će biti upriličen tokom naredne godine, dok će u izložbeno-prodajne salone stići 2023. godine. Podsetićemo da smo nedavno pisali i o modelu Honda Integra namenjenom kineskom tržištu, pa nije naodmet da vam preporučimo da i taj prilog pročitate.

Kasnije ćemo sigurno videti i one verzije visokih performansi kao što je Type S koji bi mogao da donese mehaniku sa modela Civic Type R. Ne sumnjamo u uspeh, što bi trebalo da omoguće oni kojima „benzin teče kroz vene“, samo moramo da se zapitamo – da li je Acura zakasnila na zabavu i da li je vreme ovakvih vozila odavno prošlo?

AutoRepublika

(160)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments