1. Home
  2. Vesti
  3. Kineski kamionski brend Farizon ulazi na tržište susedne Rumunije
Kineski kamionski brend Farizon ulazi na tržište susedne Rumunije
0

Kineski kamionski brend Farizon ulazi na tržište susedne Rumunije

143
0
Podelite sa prijateljima:

Mađarska grupa AutoWallis saopštila je danas da će predstavljati kineski brend komercijalnih vozila Farizon na rumunskom tržištu. Deo je grupe Geely, i u početku će biti prisutan na rumunskom tržištu kroz modele V6E i SuperVan.

Nedavno je najavljeno da MG i Lynk & Co dolaze u komšiluk, a ovaj brend će biti treći.

Mađarska Wallis grupa, sa sedištem u Budimpešti, najavila je da će uvoziti u Rumuniju, preko svog lokalnog odeljenja AutoWallis Distribution, kineski brend komercijalnih vozila Farizon.

Prema rečima zvaničnika mađarske firme, postigli su dogovor da postanu ekskluzivni distributer brenda Farizon u osam zemalja Centralne i Istočne Evrope. Zemlje u kojima će ova grupa predstavljati brend su Austrija, Češka, Hrvatska, Poljska, Slovačka, Slovenija, Mađarska i, naravno, Rumunija. Za Srbiju još uvek nema informacija.

Farizon, brend pokrenut 2016. godine u vlasništvu Geely Auta, brend je komercijalnih vozila u Kini koji nudi čitav asortiman zasnovan na takozvanim „novim“ izvorima energije (čitaj: električne modele), uključujući teška i laka komercijalna vozila i autobuse, kao i kamion koji koristi metanol kao gorivo. Prema proizvođaču, pogonski sistemi ovih vozila razvijeni su „kod kuće”.

Nakon uspeha u Aziji, brend se preselio na međunarodna tržišta i sada je prisutan u Južnoj Americi, Bliskom istoku i jugoistočnoj Aziji. Evropska ekspanzija počinje ove godine.

„Distribucija brenda Farizon u Rumuniji počeće u drugoj polovini 2024. godine, a prvi prodati modeli su V6E i SuperVan. Uvođenjem brenda Farizon u Rumuniji, AutoWallis Distribution takođe jača svoje prisustvo u segmentu komercijalnih vozila“, rekao je Aleksandru Budeanu, državni menadžer AutoWallis Distributiona u Rumuniji.

Povodom novog sporazuma između AutoWallisa i Farizona, izvršni direktor mađarske grupe Gabor Ormoši rekao je da je „AutoWallis među prvima stupio u partnerstvo sa kineskim brendovima kao što su BYD i MG. Kompanija kontinuirano istražuje nove mogućnosti za razvoj poslovanja sa ciljem da nastavi da povećava domet grupe u 16 ​​zemalja i proširi asortiman brendova koje nudi, čiji broj zajedno sa Farizonom sada dostiže 24, što bi trebalo da u narednom periodu omogući i rast prodaje i stvaranje dodatnog profita“.

Prema rečima Endrua Presta, generalnog direktora distributivnog odeljenja AutoWallisa, u osam zemalja u kojima će grupa prodavati brend Farizon, 2023. registrovano je više od 176.800 lakih komercijalnih vozila, pri čemu je poljsko tržište predstavljalo trećinu. On je naglasio da je sporazum od strateškog značaja, jer je AutoWallis do sada distribuirao samo delove u Poljskoj, a sadašnji korak će obezbediti osnovu za prisustvo grupe na važnom tržištu, gde je 2023. godine prodato 576.850 novih vozila.

Što se najveće komšijske nam zemlje tiče, treba napomenuti da je AutoWallis Distribution i jedini uvoznik korejskog brenda SsangYong, koji proizvodi modele Rexton, Musso, Tivoli, Tivoli Grand, Torres i Korando E-Motion.

AutoRepublika

(143)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments