1. Home
  2. Prezentacije
  3. Abarth predstavio retro sportski kupe zasnovan na Alfi Romeu 4C
Abarth predstavio retro sportski kupe zasnovan na Alfi Romeu 4C
1

Abarth predstavio retro sportski kupe zasnovan na Alfi Romeu 4C

134
1
Podelite sa prijateljima:

Abarth je otkrio retro sportski kupe sa dva sedišta kako bi proslavio svoj 75. rođendan.

Nazvan Abarth Classiche 1300 OT, baziran je na Alfi Romeu 4C i opisan je kao „moderna reinterpretacija“ trkačkog automobila Fiat-Abarth OT 1300 iz 1965. godine, koji je u tom periodu donosio velike pobede na Nirburgringu, Monci i Muđelu. 1300 OT prati slično zamišljeno specijalno izdanje 1000 SP iz 2021. godine, takođe zasnovano na 4C.

Kao i kod tog automobila, koji je „rasprodat u rekordnom roku“, prema Abarthovim rečima, biće proizvedeno samo pet primeraka 1300 OT, a proizvodnja će uskoro početi nakon otkrivanja modela u matičnoj fabrici „Stellantis’s Heritage“ Hub u Torinu. ovog vikenda. Porudžbine su sada otvorene, ali Abarth nije dao nikakve naznake cene.

Abarth kaže da novo specijalno izdanje „zadržava suštinu autentičnog Abartha“, sa svojom karoserijom od ugljeničnih vlakana po meri koja nosi retro trkačku livreju i ukrašena raznim znakovima inspirisanim šezdesetim, poput usisnog otvora za „periskop“ postavljenog na krovu i lamela zadnjeg stakla. Jedna od najznačajnijih karakteristika je otvor za hlađenje motora pune širine pozadi, ukrašen velikim slovima „Abarth“, u pokušaju da „naglasi vezu sa istorijskim dizajnom“.

U pitanju je 1,7-litarski turbo-četvorocilindraš sa 240 KS koji može Alfu 4C da ubrza od 0-100 km/h za 4,5 sekundi i omogućava maksimalnu brzinu od skoro 260 km/h. Abarth nije dao nikakve naznake o drugim performansama OT-a, niti je detaljno naveo bilo kakve revizije šasije.

Ovaj 75-godišnji brend nedavno je predstavio svoj drugi električni automobil i prvi SUV, Abarth 600e, i trebalo bi da da pune tehničke specifikacije u narednim nedeljama.

AutoRepublika

(134)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Evo kako je izgledao original – rekao bih, cak bolje od ovog modernog! 🙂

comment image

Tehnicke karakteristike:

– dimenzije: 3830 x 1620 x 1040 mm, rastojanje osovina 2015 mm.
– motor: R4, zapremina 1,3 lit., snaga 147 KS, moment 147 Nm (kasnije 157 KS)
– maksimalna brzina: 245 km/h (kasnije 258 km/h).

Sto se tice najnovijeg izdanja gore, ima prenaglasene obline oko tockova pa deluje suvise masivno. Dizajner nije shvatio zavisnost proporcija od dimenzija. Nadam se da nece uci u seriju.