1. Home
  2. Prezentacije
  3. Osvežen je krosover Kia Soul
Osvežen je krosover Kia Soul
3

Osvežen je krosover Kia Soul

379
3
Podelite sa prijateljima:

Kompaktni SUV Kia Soul treće generacije je debitovao 2018. godine, a jedan od glavnih stilskih aduta se ticao i promocije dvodelnih farova. Ali, moda nije potrajala zadugo. U Americi je juče predstavljen restilizovani Soul, i sada je došao u pakovanju koje „fura“ monolitne prednje svetlosne grupe, donete u jednom bloku, ako ima onih kojima ne prija pomalo šatrovački jezik.

U isto vreme, a po ugledu na nedavno predstavljenu T Klasu iz prestižnog Mercedes-Benza, i ovde u uvodnom izdanju imamo posla s halogenom rasvetom kao udarnom za osvetljavanje puta, dok se u katalogu nalazi i LED tehnolgoija, u paketu s tankim trakama namenjim eksploataciji tokom maglovitih zgoda. Te trake su locirane na najbližoj tlu tački branika.

Sada su i branici novi, dok su i napred i nazad ulepšani uspravnim očnjacima, i to u zoni blizu bokova. Maska hladnjaka je u osveženom Soulu uvećana, a nudi i novi ornament.

Dizajn točkova je izmenjen, a naplaci kao sastavni deo istih, raspolažu promerom od 17 ili 18 cola. Takve jedinice su izvedene od lagane legure, dok su bazične felne prečnika 16 inča, a one su proizvedene od „starog dobrog“ čelika. Naposletku, revidiran je i kolorit namenjen bojenju karoserije.

Prošlost je s leve strane, dok budućnost vidimo na desnoj strani kolaža

Promene u kabini nisu tako upadljive u oči. Na primer, izmenjeni su tasteri na obruču volana, ali su blokovi i dalje ostali identični. Promenjena je i grafika kao i pozadinska rasveta na malom displeju preko kog se prate postavke konntrolnog panela uređaja za klimatizaciju.

Multimedijalni sistem se i dalje prati preko ekrana dijagonale od 8,0 ili pak od 10,25 inča.

U skupljim paketima opreme, pojavile su se virtuelni instrumenti i elektromehanička ručna kočnica, što je pre bila ekskluziva karakteristična za električni automobil Kia e-Soul, a koja još uvek nije provučena kroz proces zatezanja bora. Pride, koktelu elektronskih pomagala je pridodat i sistem prepoznavanja pešaka kao deo paketa autonomnog kočenja u kritičnim situacijama.

Gama modifikacija namenjena američkom tržištu je sužena, pa je iz kataloga isključena verzija „namenjena“ vožnji po negostoljubivim terenima, a i isto važi i za najmoćniju modifikaciju Soul Turbo. Tu verziju pokreće turbobenzinski četvorocilindarski motor radne zapremine 1,6 litara, a koji nam je poznat od ranije. Razvija 204 konjskih snaga.

Od starta će se u Americi nuditi svi restilizovani primerci s atmosferskim dvolitarskim benzincem koji isporučuje 149 konjskih snaga, a koje će ići opet isključivo na prednje točkove, i to posredstvom varijatora IVT.

Prodaja ažuriranog SUV-a iz Koreje, na američkom tržištu započinje tokom leta pred nama, dok će se početna cena ustoličiti na koti od 19,3 hiljada dolara. Na ostalim tržištima pak, paleta Soula u izlogu će biti drugačija.

Iako je evropski Soul do sada prodavan jedino u formi elektromobila, što traje već četiri poslednje godine,  potpunosti je maknut iz ponude u domovini. Razlog se krije u slabašnoj tražnji.

AutoRepublika

(379)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud Časni

Dobro mu stoji ova plava boja. Vidim u komsiluku jednog bijelog, prije redizajna, a kako je dildo , vazda je na mjestu, kraj ceste u travi, možda čovjeku služi kao izvor struje za roštilj 🤷🤪 samo nisam siguran da dildi paše dugo stajanje. Šta se zbiva ako auto ne vozis npr. Tri sedmice,a? Ne bi drugo baterijica trajala a bude nešto i gorjelo u skorije vrijeme, onako samo od sebe.
Kako bilo, sa ovakvom prednjom maskom i sa normalnim motorima, meni djeluje jako fin auto.’vako se pravi kocka, VW!

Izmenjeno 1 godina pre od strane Iznogud Časni
M M

Gadna cokula

moron

Soul druge generacije mi je bio vrlo privlačan model. Imao je i primerenu motorizaciju, ali i dosta jaku cenu.
Od kada je u Evropi startovala ova sadašnja generacija i to samo kao EV, nemam bilo kakvu emociju.