1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Prodavac mu obećao novi set letnjih pneumatika uz kupljeni Renault Clio, ali…
Prodavac mu obećao novi set letnjih pneumatika uz kupljeni Renault Clio, ali…

Prodavac mu obećao novi set letnjih pneumatika uz kupljeni Renault Clio, ali…

21.29K
111
Podelite sa prijateljima:

Posle malo više od pola godine i prenošenja iskustava Saše Dragovića i mene o vozilu Audi A4 35 TFSI, uz saglasnost AutoRepublike, prenosim nove utiske o kupovini i dešavanjima koja su usledila dva meseca nakon preuzimanja automobila, ovaj put ne baš prijatna, sa željom da se iz ovog slučaja izvuku pouke i naravoučenija, koliko se može verovati zvaničnim predstavnicima i automobilskim kućama. No, krenimo redom.

Nakon preseljenja iz Novog Sada u Kulpin, gospodja Kosovac je starim Puntom, svaki dan putovala na posao 65 kilometara u oba pravca, i dolaskom zime je izrazila snažno negodovanje bezbednosnim aspektima tog vozila. Ja kao uviđajni i odgovorni muž, bacim se u potragu za novim kolima, koja su po ženinim zahtevima morala da ispune odredjene uslove.

Pre svega u oblasti savremene bezbednosti, dobrih svetala, stabilnost i naravno najvažnije od svega, da je mali i „sladak“. Na to sam dodao i ja pokoji kriterijum, obavezno 4 cilindra, automatski menjač, snažan motor, minimalnu potrošnju, kao i razumnu cenu. Krajem prošle godine izbor se potpuno suzio na hibridni Renault Clio, model pre restilizacije, kojih je u tom trenutku u Srbiji bilo 4 komada, 2 u Beogradu u Hit Autu, i 2 u Novom Sadu u Auto Kući Stojanov.

Posle dugih i iscrpnih pregovora koji su se provukli na dve kalendarske godine, početkom januara se posao finalizovao sa Zoranom Đorđevicem (ne, nije u pitanju diplomata u pokušaju, dr Zoran Djordjevic, „uspešni“ direktor neuspešnog velikog državnog preduzeća), već korektni i profesionalni prodajni savetnik Auto Kuće Stojanov.

Potpuno nov, salonski hibridni Clio sa 10 km na satu, sa dodatnim Michelinovim zimskim gumama i originalnim patosnicama je ugovoren za 20.490 evra. Rečeno-učinjeno i krajem januara preuzmem, bukvalno iz salona isteram Clio sa montiranim zimskim gumama, a letnje gume mi se upakuju u kese (jel, da se Boze moj ne isprljaju nove presvlake) sa logoom Stojanova i utovare u Clio.

Pošto je ceo posao odrađen besprekorno i sa punim poverenjem, ja (koji sebe baš i ne smatram za francusku sobaricu), naravno nisam proveravao sta se nalazi u kesama i dolaskom kući sam gume istovario u garažu, opet bez proveravanja sta je unutra. E sad, konačno dolazimo do suštine ovog pisanija.

U sredu 27.3. najavom dugoročno visokih temperatura, odoh da zamenim gume do vulkanizera i kad smo ih izvadili iz kesa ustanovimo da su gume vidno korisćene!!! Dovatismo se šublera (kljunasto pomično merilo) i premerimo dubinu šara koje su bile 5,9; 5,9; 6,0 i 6,1 mm a na obodima, mereno na identičnom odstojanju svega 1,5 mm. U pitanju su gume tipa Bridgestone Turanza 005, 195/55/16.

Prvo sam se poslužio starim, zaboravljenim prijateljem iz vremena pravljenja kuće, bensedinom i odoh za Novi Sad da se žalim. Prodajni savetnik je bio na sajmu u Beogradu, pa je reklamacija upućena osobi na prijemnom odeljenju servisa koji je potpomognut majstorom koji je navodno menjao baš te gume. Kad su me prilikom ubeđivanja da su to nove gume plasirali ključni argumenat, mrtvog oca i živu decu, odoh kući u nameri da se „ćeramo“.

Ono što sam zapamtio iz perioda pregovora je da mi je prvo ponudjen demo Clio TCE star pola godine koji je imao kao i hibridni alu felne i gume istih dimenzija, za koji nisam bio zainteresovan, a isti je skinut sa oglasa i prodat desetak dana kasnije. Da li se dogodilo ono na šta ja sumnjam, a ne mogu precizno da ustanovim ostaje u domenu spekulacije.

Pošto je jutro pametnije od večeri, a obeshrabren nastupom zvaničnika Stojanova, sutra sam na sajtu firme Keos koja je sada zvanični uvoznik za Renault okrenuo prvi telefon na koji sam naisao, i gle, dobio Milana Belina koji je nekad bio direktor Renault-Nissana. Ljubazni čovek mi je objasnio (što sam i sam znao), da formalno-pravno oni u ovom slucaju nemaju nikakvu ingerenciju, ali mi dade brojeve telefona direktora Stevana Lebovića i Save Stojanova uz napomenu da se pozovem na njega, što sam i učinio.

Od tog trenutka počinje najinteresantniji deo ove tužne priče sa srećnim završetkom. Pozovem direktora Lebovića, koji je bio upućen u događaje od juče, i koji je vanredno arogantno, nekulturno i u odsustvu bilo kakve želje da me sasluša, zapovednim tonom naredio da odmah dodjem. U prvi mah sam pomislio da od svega odustanem, u jednom trenutku sam se čak i zapitao da li sam stvarno u pravu, iako sam mišljenje o tome da li su gume korišćene potražio kod još jednog vulkanizera i dobio nedvosmislen odgovor da jesu.

Dolaskom u NS sam prvo ustanovio da se mladjani Lebović rodio dvadestak godina posle mene, dočekan sam bez pozdrava, a o pruženoj ruci da ne govorimo, naterao me da pogledam da li su na drugom salonskom Cliju „nove“ gume koji mi odgovaraju, ili zelim da biram sa kojih kola da skidam. Repertoar priče ili tirade o poštenju, kakve gume fabrika montira, koliko te iste gume stoje na vozilu pre isporuke i slično bi se podrazumevale.

Bez ikakve mogućnosti da bilo šta kažem, zakazao mi je dolazak u petak u 14 časova da se obavi zamena guma u mom prisustvu. Činjenica je da nije bio vulgaran, nije vredjao, ali kulturološki nastup je bio samo malo iznad svakodnevnog parlamentarno-rijaliti nivoa komunikacije. O dobrim poslovnim običajima, floskula da je kupac u pravu, kurtoaznog izvinjavanja, tek nije bilo reči. Osećao sam se uneredjen i ponižen sve do momenta kad su mi donete stvarno nove gume, istog proizvodjaca i tip, gde se golim okom videla razlika kako izgledaju potpuno nove gume.

Da umirim savest, šublerom sam izmerio debljinu sara, sve 4 su bile 6,4mm a rubovi 2,9 mm. Jedini koji je u tih mucnih sat vremena zadrzao maksimalni nivo profesionalnosti i kulturnog ponasanja je bio prodajni savetnik Zoran Đorđević, dobrim delom što je istih godina kao ja a najverovatnije zato sto je zadržao neke manire koji nisu karakteristični za sadašnje „moderne“ menadžere i generacije odrasle u novim vremenima.

Clio je do incidentne situacije presao 4.800 kilometara, i od 26.1. kada je isteran iz salona imao zimske gume, argumenat da sam sve ovo iskonstruisao teško da je verovatan. Da sam tih 4.800 km vratio letnje gume, sve vreme ih vozio, i neposredno pre tog događaja ponovo namontirao zimske gume, teško je za poverovati, pogotovo što su kola uzeta na lizing, imaju kasko osiguranje i u slučaju nezgode, teško bih ostvario naknadu štete. Još jedan kompromitujući detalj za Stojanova je taj što je gume koje sam ja vratio ponovo montirao na potpuno novo, salonsko vozilo koje će nekom biti isporučene kao nove.

Lično, verujem da je namerna obmana sa zamenom guma učinjena bez naloga i znanja direktora i rukovodioca, već je to neko nižeg ranga u firmi smislio. Poznajući šta se sve radi u pojedinim ovlašćenim servisima, a što je javna tajna za one koji su upućeni u tu materiju, ovo me i ne iznenadjuje mnogo.

Veći problem je da direktori i vlasnici ne znaju ili ne žele to da znaju, što ih naravno ne oslobadja odgovornosti za ovakve i slične događaje. Za mene lično je ovaj epilog bitan iz samo jednog razloga, ne za gubitak 100 ili malo više evra za amortizovane gume, već što sa ovoliko godina ne volim da u ogledalu vidim magareće uši.

Auto Kuća Stojanov nikakve bitne negativne posledice za poslovanje neće imati, pošto se godinama razvijaju sve više i postaju sve veći. O nekom moralnom integritetu velikih kompanija ovom prilikom ne bih, ali gde i kako živimo, i u kom pravcu kao društvo i sistem idemo, gde nam je kao narodu osnovno obeležje pileće pamćenje, svako neka izvuče zaključak.

Za 30 godina, 3 puta sam dolazio u ovu firmu, prvi put u servis, druga 2 puta kupovao nova kola, ali sigurno više neću, hrišćanski sam dva puta oprostio. Clio ima 6 godina redovne garancije i na svu sreću, Stojanov nije jedini gde se može servisirati i popravljati. Potpuno sam ubeđen da se niko u pomenutoj firmi zbog svega ovoga neće loše osecati, a jos manje ću im ja nedostajeti kao kupac. Isto tako ni Kosovac Bojan se ne oseca nešto pogođenim što ga pojedinci tretiraju kao „tesne gaće“, zato što u nekim situacijama insistira i cepidlači na pravu onoga što mu pripada. Ovo je samo mala pobeda malog čoveka.

Najveći apsurd u svemu ovome je što sam nakon nesto vise od 2 meseca korišćenja i ukupno do sada predjenih 5.300 km sa Clijom prezadovoljan, što istina nije zasluga Stojanova, vec proizvođača. Da li ce tako i ostati vreme ce pokazati.

Kao dokaz sam Autorepublici dostavio po osam preciznih snimaka starih i novih kompleta guma da bi se ustanovila istinitost mojih tvrdnji.

Kosovac Bojan

Napomena redakcije: Rado ćemo objaviti i drugu stranu priče, ako se predstavnici Stojanova jave.

(21293)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

111 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Na žalost, svi mi kao kupci povremeno osetimo neku neprijatnost. Manju ili veću, redje ili češće, ali, prosto, „dešava se“. Javi nam se osećaj da imamo magareće uši. I onda se osetimo loše.

Dobra strana ove priče je da je prodavac na kraju ispunio svoje obaveze. Ali, tek nakon reakcije kupca. I večita gorčina tu ostaje. Na žalost.

A ako zanemarimo taj „ružniji deo priče“, zaista dobra ostvarena cena za hibridni Clio.

Peki

Verujem da u celoj prici nisu toliko vazne same gume koliko princip! Ako je receno da se dobijaju NOVE letnje gume onda su nove, glupo je blamirati se i ne postovati dogovoreno, odnosno izgubiti reputaciju i eto pricati o tome u negativnom kontekstu…🤔

S.D.

Gume su nove uvelicajte slike. Ovde je kupac taj koji treba da plati cenu svog bahatog ponasanja.

Renault Terminator🇷🇺Z

Poslije bitke je lako biti general..pa sad držanje nekih lekcija i nema nekog smisla al ajd napisaću nešto u vezi ovog teksta i kako sam ga ja „video“. Vlasnik Clia je pogriješio što nije prekontrolisao predate mu ljetnje gume u kakvom su stanju,dimenzije gume,koji je brend..Razumijem i zašto to nije uradio,jer čovijek je vjerovao ljudima u auto kući.A očigledno znajući to,ljudi iz dotične auto kuće su se ponijeli jako ružno i bezobrazno i to njegovo povjerenje su zloupotrebili i prevarili ga,da,potpuno sam ubeđen da su ga svjesno i namjerno prevarili.A dokaz ove moje tvrdnje je i to što je sam… Pročitaj više »

Ranko

Kakvo crno inostranstvo misliš tamo nema prevaranta. Imaš na YouTube kanal budući klasici tamo možeš da pogledaš kako se npr.u poznatoj švajcarskoj ponašaju i varaju svoje kupce i to na autima koji su nekad koštali i 100-150 hiljada evra. Lažu da su promenili ulje ili filtere a da ne pričam o uju u menjaču i sličnim stvarima. Drugarica je imala sličan problem sa redovnim servisom u Hit autu. Kako je to moguće da se glupiraju za nešto tako sitno,auto prešao 6-7 hiljada pa i ne treba da se menja ulje ali zato će mo isto naplatiti. Vozim Fiata i posle… Pročitaj više »

Renault Terminator🇷🇺Z

Ja nisam rekao da nema.Ali ovde (živim u inostranstvu) se takvo ponašanje skupo plaća.U većini slučajeva taj servis propada,odnosno zatvara se.Znam i takve koje su stavili katanac,upravo zbog prevara i obmana mušterija.I ovde je toga mnogo manje nego u Srbiji jer se prosto ne isplati,gotov si.Ovde ipak čovijek koji je laik može vrlo lako kupiti auto i mirne glave ga održavati a da ne razmišlja o prevarama i obmanama.U Srbiji takav čovijek je skoro osuđen na prevaru i obmanu,jedino ako nema nekog svog majstora poznanika ili nekog kakvog mudonju,menadžera da radi u nekom velikom servisu pa taj skrene pažnju majstorima… Pročitaj više »

Zoran

Ti živ iš u Rusiji?

Renault Terminator🇷🇺Z

Ne.

Kitittelj

Na tu foru su pre nekih desetak, 15 godina testirali BMW-ov zvanični servis Mitić u Nišu koji je tom prilikom izgubio licencu, ali evo ga sad opet radi i zvanični je zastupnik opet, kako, ne znam.

Izmenjeno 15 dana pre od strane Kitittelj
R.R.

Do juče kopali kukuruz, danas prodaju kola.
Mada čast pojedincima !

Renault Terminator🇷🇺Z

Kamo sreće da i danas ima ko kopati kukuruz…bar ga ne bi uvozili iz neke zemlje čije ime ne mogu ni da izgovorim..Nije to ogledalo čovijeka,šta radi i čime se bavi.Već kako taj posao obavlja,časno ili nečasno.U tome je stvar.

S.D.

Hajde pogledaj slike guma, sto su oznacene kao stare, pa onda vidi ko je u pravu. Na tim „starim gumama“ se vide ostatci kalupa na sari, tackice, cak i farba/linija.

Renault Terminator🇷🇺Z

A ti pogledaj razliku u šari i bokove guma na slikama koje su označene kao stare i koje su označene kao nove.
Ja imam gume stare skoro 4 godine,prešle 30.000km,pa se vide i ostaci kalupa i tačkice.
Ali zato nema ni blizu debljinu šare kao potpuno nova,ni na bokovima ni na „primarnom“ gazećem sloju.
Da se na kraju razumijemo,te „stare“ gume na slikama jesu dobre i naravno da se mogu koristiti ali nisu nove gume i sa novim gumama se ne mogu porediti.

Laki

Guma ne može biti “ nevina“ ako je već montirana.

Renault Terminator🇷🇺Z

Tako je.A poslije samo 10km vožnje ne može biti u ovakvom stanju.

Laki

Continental nove zimske montirane u oktobru i prešle 7000km do pre par dana.Trake po gazećem sloju su potpuno jasne a vozi početnik koji se zalijeće na ivičnjake itd.Guma optički izgleda top, za neke nova što ne znaju prošlost tako da …

S.D.

Pa jeste bila montirana, dosla fabricki uz auto. A ti nevinost trazi u pazljivom citanju.
A te sare sto ti vidis kod svojih, su u sari a ne na sari, jer su sa gaznog dela sigurno skinute posle 20ak km. Ali opet nevinost trazi u pazljivom citanju.

Laki

Kad predješ dlanom preko nove gume jeli malo „hrapavo“ ili nije?Pogledaj t korištene gume i reci dali je njihov gazeći sloj hrapav ili gladak??

M M

Laki prijatelju, imaš boju koju vidi i dalton. Oni prstenovi – šareni. Vidiš valjda su gume apsolutno nepohabane, da kažem nove?
Koja glatkost?? Vidiš pucne od gume od kalupa, pa one sitne kao rupice na gazećem sloju.
Ja zaista ne kapiram kako bi vam čovek opisao nešto što je pravljeno da i dalton vidi!

Laki

Vidi prijatelju,tvoj stav je da ovim gumama ništa ne fali, da su ko nove i ja se slažem sa tobom.Ako naš „saborac“ na AR Istinu govori da su mu obećane nove gume ee onda je zapelo.Onda on ima pravo na „Nemontirane“ sa onom finom mikro prašinom što se osjeti pod prstima pa je zato zovem nevinom!To takodje nije garancija da će nevina biti bolja kroz život ali čovjeka držimo za riječ a vola za rogove.

M M

Laki Njemu su obećane nove zimske gume, koje su montirane odmah na auto, a one sa auta, spakovane u kesu. Znači, niko mu nje obećao nove letnje gume, nego zimske. Što je i logično, jer su na autu gume koje su prešle 10km. Ovakvi ljudi se zovu „pacijenti“. U mome kraju su poznati, i niko neće da im održava vozila, jer se ne zna na šta će stvar izaći. Evo citat iz članka, pa pročitaj. On ustvari tripuje da mu je neko zamenio te gume sa njegovog auta, i da su one kao prešle 10-tine hiljada. Pročitaj: „Potpuno nov, salonski… Pročitaj više »

Kitittelj

Hahaha, meni najsmesnije od svega sto sam cuo da neko i dalje stavlja presvlake na sedista u danasnje vreme :). Ne videh takvu pojavu petnaestak godina sigurno…

Laki

Postoje „teški ljudi“ od kad je svijeta i vijeka,ipak mnogi od njih čuvaju obraz.Sredinom devedesetih moj Ducato je kuburio sa trapom kao i ostatak familije, a ti znaš da to ide od tristaća.Na test vožnje u servisu majstori su skinuli točkove sa novog identičnog vozila,a to nije bilo samo kod mene.Taj popularni „C Agilis“ je sigurno napravio koju stotinu kilometara na raštelovanim trapovima da bi na kraju bio nekome dat kao nov.Ovo je „samo“ moj primjer kako dolazimo do „korištenih“ guma na novim vozilima!

Renault Terminator🇷🇺Z

Danas se ja u firmi dohvatio neke teme sa kolegom o životu…i kaže on meni „ma pusti ti principe,od principa se ne mogu hraniti žena i dijeca“..Reko kolega kako kome,meni je princip i riječ na prvom mijestu,zato mi i porodica nije gladna….

Laki

Tako je junače.

BB

A mačak? Jel’ jede parizer? 🤣😂

Renault Terminator🇷🇺Z

Neće bre da jede Vučićev parizer
,zna onaj moj Rus šta valja😂

Laki

U komšiluku živi baka sa mačkom i svako jutro joj pere zube i čisti uši,jedna od ludjih stvari što sam vidjeo.

BB

Ovaj naš mačak je polu ljubimac, a pola divlji, živi vani, bavi se svojim mačijim životom, ganja ptice, guštere, miševe, potuče se sa konkurentskim mačkom, imao do skora svoju dragu – doveo je ispred ulaza 😀 (komšije je uvuku negdje u kuću pa je puštaju sada vani). Vrlo pametno se ponaša prema vozilima, lokalne kerove poznaje i sa njima se igra, strane nenadano lako izbjegava. A kada dođe mali iz škole onda uđe u kuću, dobije porciju maženja i igre a i hrane… Kad ga zakači neka nevolja, vodimo ga veterinaru… Često stoji na stubu ograde umjesto betonskog lava 🤣😂🤣… Pročitaj više »

Laki

Ee bravo za obojicu.👍

Renault Terminator🇷🇺Z

Taj tvoj je pravi ilegalac😁 . Što se tiče mačijih tuča..ovaj moj mačak je kastriran,ali kada izađemo napolje u šetnju,taj brate hoće da se bije sa svakom mačkom koju vidi.Ajd što hoće sa mužjacima ali mi nije jasno što hoće da se bije i sa ženkama.Mužjaci mu ne prilazi jer čim ga primjete vide da je neprijateljski raspoložen i da tuča ne gine ako se ne sklone ili ja ne sklonim njega.A ženke ladno idu na njega a ovaj reži,šamara ih šapama neda da mu priđu..reko jbt koji si ti idiot.Tako da kastracija što se toga tiče nema nikakve veze.… Pročitaj više »

BB

Ja se u Božije poslove ne miješam, nek pravi mačiće i nek imaju sudbinu šta im Bog da’. Ovaj mace ne tjera od sebe, vrć leti za njima.

Možda tvoj mačak se zato i tako odnosi prema ženskom svijetu što ih ne gleda više iz ugla reprodukcije, već iz ugla konkurencije (za hranu, za teritoriju, vlasnikovu pažnju, itd)?

Renault Terminator🇷🇺Z

Ili iz ljubomore što vidi potpuno slobodne zemljake koji landraju kuda hoće a on na povdcu😁.

Renault Terminator🇷🇺Z

To je već ludost al ona prava😂

BB

Svi znaju šta valja kad imaju priliku da oprobaju. Malo ga zagladni pa da vidiš kako „se glasa“ (što kažu hrvati 😉), umjesto „mijau“, može se čuti nekad i „sns“… 😂🤣

Renault Terminator🇷🇺Z

To je sigirno tako..ovaj moj bi počeo da mjauče „Na Berlin!!!“ „Za Staljina!!!“😂🤣

Izmenjeno 11 dana pre od strane Renault Terminator🇷🇺Z
Bojan

Tako je

Ljubo

Ljudi od dosta auto kuca u srbiji naj korektniji je autocacak tacni profesionalni oce da izadju u susret iako auto nije kod njih kupljen a kuplnen nov il polovan garancija primedbe sve se postuje u nulu znaci za svaku preporuku od direktora sefa servisa mehanicara portira……

Goran

Hvala druže na ovom fantastičnom tekstu. Ovo mnogo znači svima koji kupujemo novi automobil. Takođe, firma u kojoj radim odražava sve automobile u pomenutoj auto kući, a imamo ih 10-tak, tako da ćemo dobro razmisliti kako ćemo dalje. Nisi ti prvi slučaj, znam za još pojedine sa istom auto kućom, ali ovo stvarno nema nikakvog smisla. Pritom ne mislim na novac, on je ovde najmanje bitan, već na sve one vrednosti koje već navedene u prethodnim komentarima.
Hvala još jednom i neka supruga uživa u novom autu.

Vladimir

Ako ti je lakše u Hit autu je to redovna procedura. Iporuče vozilo sa korišćenim pneumaticima, a ti to shvatiš tek kada stavljaš zimske i vulkanizer te pita , što nov auto a stare gume. Odeš u servis i svi te gledaju čudno i pitaju zašto niste došli odmah nego nakon pola godine. Inače nova vozila proizvodjač uvek isporučuje sa letnjim gumama.

Prle

Za mene koji sam imao posla sa Auto Kućom Stojanov, ovo nije iznenađenje, ali ni ovlašćena rezerva u Novom Sadu nije baš sjajna. Da ne govorim da je jedan od ovlašćenih pre x godina izgubio licencu, a drugi (koji je odličan) odustao od statusa ovlašćenog zbog preteranih Renault-ovih zahteva.
Inače sam stava da svaštarenje u pogledu prodaje i servisiranja vozila nikada nije dobro, a Auto Kuća Stojanov je tu šampion Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Renault, Dacia, Nissan i Honda! Čini mi se da se sprema i Opel, al’ videćemo…za mene previše.

Aleksandar

Mislim da ovo zaslužuje mnogo teže reči od ovih u komentarima .Da mi je znati kako se ova bagra u poslednijih 20-30 godina toliko namnožila da više ne znaš ko će kako i gde da klepi ….

StevaDžo

Da dopunim priču doživljenu u ovoj auto kući dok je ista još bila mala i negde u gradu. Pre više od 20 godina dovezem kombi iz nemačke sa slomljenim staklom retrovizora…ali staklo nije „ono ravno“ nego zakrivljeno zbog bolje preglednosti. Moj „precizni’ rođak neće da retrovizor oporavlja bilo ko već naredi da se staklo kupi kod ovih gore navedenih, ovlašćenih. Odem i naručim staklo. Za par dana, staklo stiglo, izlazi majstor, da mogu da se setim imena napisao bih, staklo pošteno upakovano, .majstor me upućuje u servis da se montira…..ali…..instikt kaže otvori pakovanje. I vidim staklo isečeno kod stakloresca, naravno… Pročitaj više »

Bojan NS

Pozdrav za pozdrav iz Bayerna, autoru teksta su u tom istom servisu pre tačno 30 godina uradili servis i predali kola bez dva srafa na zadnjem točku, a druga dva bila dopola zavrnuta. Primetio sam posle 20 metara od servisa u centru NS, da točak landara. Ne smem da napišem šta sam im tad rekao, krv mi je tada bila mnooogo vrela. Diskretno, bez opisa dotične situacije to provejava kroz gornji tekst.

M M

U životu sam svašta radio. Radio sa i kao autoelektričar i mehaničar. Znam sve servise u regionu, i šire. I ovlašćene i neovlašćene. I danas postoji porodični servis, koji je u kraju a šire na vrhu. Ovo navodim, da bi (oni koji me neznaju) shvatili dalje moje rečenice….. Ovlašćeni servisi u Srbiji su obavezno dranje. Ono što pojedini rade je ravno katastrofi. U zadnje vreme su shvatili da produžena garancija znači za njih ekstra prihod. U renault sevisima sam proveo dugo. Kao drugar i kao „dovozilac“ 4 nova renoa u zadnjih 15 godina. Kod rennoa sam servise obavljao tako što… Pročitaj više »

Rikošet

Motrio išao umjesto preporučenog i fakturisanog Elfa…

Dinar, po dinar pogača, na stotinu automobila eto ga i palača…

s mile

Zato je „sam svoj majstor“, barem za mali servis, ulje i filteri ZAKON, naravno ko je u mogućnosti. Barem znaš da ti je zamenjeno, a ne da te laže neko zbog malo para.
Moj prvi auto, polovnjak 6god star, raspao mu se filter ulja, jer ko zna koliko nije menjan, kasnije 15 puta zamenjen na 10.000km, i Nikada se tako nešto nije ponovilo.

Slaven

Peugeot servis, zvanican u Beogradu, oterao auto zbog mirisa benzina – zamenili crevo za dovod goriva kod motora sa bastenskim crevom a naplatili original pancirno (garancija ne pokriva). Nije izdrzalo 20km – video pumpadzija da nesto „gura“ haubu kada sam skrenuo na pumpu i javio mi da odmah ugasim auto (crevo se nadulo kao balon). Ispustili gorivo, obmotali crevo obicnom trakom i odmah se vratio u servis. Ni „i“ od izvinjenja zbog problema a i ugrozavanja zivota. Doduse, prepotentno me zamolili da izadjem i sacekam – za pola sata stavili odgovarajuce i od tad bez problema. Par nedelja kasnije prodjem… Pročitaj više »

Renault Terminator🇷🇺Z

Auuu jbt ovo je nevjerovatno.Svašta sam čuo od ljudi ali ovo je bez premca.Ništa drugo nego divljaštvo.Dobro si ti prošao.

Laki

Gospode bože kakvih „bastarda“ ima.

BB

Meni je lik u servisu, ali nije ovlašćeni, mijenjao zupčasti remen na Fiat Croma mk1, i kad je upalio auto to se čuje kao tenk… Veli majstor: Pa to je tako…

U laganom ritmu odvezem do drugog majstora koji veli: Ma promašio ti je fazu remena, imaš sreće jer ovi motori nisu osjetljivi na to… Ali ja sad nemam vremena, imam puno auta čekaju…

Imaš li ti alat? Upitam ga… Naravno…

I uradim ja sam u njegovom servisu…

Upalio, prede kao meče (ne može kao mače jer je to 2.5 TDI) 😀

Laki

Pandorina kutija je otvorena!

Maksa

Ako si ih ti smarao dve godine oko kupovine novog auta, i penjao im se na glavu cesto, i ne cudi me sta ti se desilo.

vuki

mene su prevarili za polovan auto koji umalo nije eksplodirao posle 3 dana od kupovine njih zaobilaziti u sirokom luku,slucaj se bio zavrsio na sudu gde je bio i sava stojanov licno ali do ishoda nije doslo jel je auto bio polovan uzet staro za novo i jel ga nisu brebacili na njihovu firmu nego je ostao na fizicko lice od te zene koja nije znala da vozi,te mi je jos da dodam auto primljen kod njih na popravku gde je stajao mesec dana ali poslete popravke posto su skidali ravnali glavu i ko zna sta jos zeznuli auto je… Pročitaj više »

Sarke

E moj ti meni su prodali nov auto u kom je glodar stanovao naravno da se prave ludi

S.D.

Skidajte ovo i ne podrzavajte kupca koji nema pojima o cemu pise. Gume iz prilozenog su nove, vidi se kad se uvelica sara da imaju ostatke od kalupa(tackice) a i belu liniju. Odgovaraju gumama koje su presle 10km, odgovorno tvrdim. Nisam iz Stojanova, vec radim sa gumama 15 godina.
P.S. Sramota je firmi nanositi optuzbe koje nisu istinite. Ovo je za tuzbu doticnog zbog uvrede casti firmi Stojanov. A sve ss moze dokazati vestacenjem. Jedino sto ovi iz Stojamova nisu hteli da se mlate sa, da ne kazem cim.

Izmenjeno 14 dana pre od strane S.D.
Renault Terminator🇷🇺Z

Koji je vulkanizerski servis u pitanju da ga zaobiđem u širokom luku (pitam zbog ćaleta da se ne zajebe slučajno) jer i poslije 15 godina (kao što tvrdite da radite sa gumama) vaše znanje o gumama je veoma skromno da ne napišem nešto gore.Ili ste možda odličan vulkanizer ali veoma bezobrazni i zli,jer očigledno da ste ovde na zadatku.Ja ću vam odmah reći,da sam ubjeđen da je ovo drugo u pitanju.

M M

Nisam siguran dal ovaj gornji komentator radi kod Stojanova ili ne, ali u ovom slučaju je generalno u pravu. Juče sam gledao postavljene fotografije i primetio isto kao i on. Ove gume nisu mogle da pređu ni 100 km.
Čak i ove vrednosti merenja su nemoguće, jer nova guma ima više na dubini šare od 6,4 mm.
Verovatno da su gume upravo sa navedenog Klija.
Zagledaj dobro segmente krampona na gumama, i videćeš tragove od alata (one rupice), koje ja obrišem kod novih guma napred posle par startova i krivina. Dok se one vide ovako izraženo guma slabo drži

Renault Terminator🇷🇺Z

Ok,ajd da si u pravu,mada po meni nisi,kako je onda moguće da za samo 100 pređenih kilometara bude tolika razlika u mm između stare i potpuno nove gume ako su obe potpuno nove?
A i vidi se brate da su ove stare korištene,one jesu još uvijek dobre i tu nema diskusije,ali nisu nove i lijepo vidimo na priloženim slikama kako izgleda potpuno nova guma a kako polovna a i razlika u dubini šare je više nego očigledna.

M M

Nema razlike, pogledaj moj donji komentar, fotografiju i oznake. I od sve 4 gume izabrao sam onu koja bi bila kao najgora, to jeste bila je napred.
Ovakva guma, nije se mogla istrošiti ni 0,1mm imače, ne bi se videle one rupice, a za linije koje se još nazuru, da ne komentarišem.

Renault Terminator🇷🇺Z

Malo mi je za nepovjerovati šta pišeš s obzirom da se baviš auto trkama i da znaš dosta o mehanici automobila što apsolutno nije sporno…ali dobro,to je tvoj stav i tvoje mišljenje i ja to poštujem ali se i dalje ne slažem sa njim. Kao što sam već napisao,te rupice apsolutno ništa ne znače.Evo,slikao sam gumu na prvom auto na koji sam naišao na parkingu,zimska Continentalka,stara 5 godina (slikao sam i DOT,lijepo se vidi) i vide se te rupice na koje se pozivaš da su merodavne da li je guma nova ili ne.Pazi,guma je stara 5 godina!!!!!Taj koji vozi auto… Pročitaj više »

M M

RT Stvar je jednostavna. Ove njegove „nove“ i stare“ gume su skoro u identičnom stanju. Pogledaj ove „nove“, na dve se više skoro ne vidi boja „farbane linije na gazećem sloju“. Isto kao i na „starim“. Ova boja se briše i trljanjem prstom! Ono onih rupica…. Ovo što si slikao je van gazećeg sloja, na zimskoj gumi gde su dublje višestruko. Ima da stoje do veka. Nađi na gazećem sloju , pa da pričamo. Znači, „stare“ i „nove“ gume su u identičnom stanju. A dubina šare ne može biti ista jer je prva guma Bridgestone, a ova „nova“ Continental“ (poznajem… Pročitaj više »

Renault Terminator🇷🇺Z

Ok,sve si u pravu drug.Ali mi nisi odgovorio na zadnje pitanje.Dođeš kod vulkanizera i tražiš mu nove gume da kupiš i da ih staviš na svoj automobil i majstor ti donese ove „stare“ sa ovih slika.Da li bi dao svoje novce za takve nove gume ili bi se pobunio i rekao majstoru da to nije novo i zahtjevao bi da ti donese novi set guma ili ćao,nema trgovanja.

Izmenjeno 13 dana pre od strane Renault Terminator🇷🇺Z
M M

Nisi ti razumeo poentu. A ona glasi….. Čovek je kupio nov auto i dobio gratis nove ZIMSKE gume, koje su odmah montirane na vozilo. One LETNJE, koje su skinute sa felni, su spakovane u kese i kola. Tako da to već nisu NOVE gume, nego prešle 10km (po satu). Zaprljale se i skoro skroz se obrisale linije sa prednjih guma, koje su opterećenije. I šta tu nije jasno?? Tu nema nikakve prevare. Čovek umišlja. A šta nije uredu? Pa ako je sa nečijeg novog automobila skinuo one „nove“ i montirao mu ove „stare“ (od ovog lika što piše tekst). E… Pročitaj više »

Renault Terminator🇷🇺Z

Možda je dogovor bio da dobije i potpuno nove letnje gume.Jer vidiš da je autor teksta očekivao nove ljetnje gume.Druga stvar,nema šanse da se za 10km ove „stare“ gume ovako istroše.
Meni je ovde sve jasno.
Nego evo treći put te pitam,jel bi ti kupio ove „stare“ gume kao nove?

M M

Ove gume nisu uopšte istrošene, potpuno su nove. Meni je to i hobi i posao.
Samo sam ti rekao, pogledaj ove gume koje on zove „nove“, i videćeš da su i na 2 od 4 skoro skroz obrisane linije. Možda su par kilometa manej prešle.
Veruj šta pišem.
I gde ima dogovor da se letnje gume, koje su nove skinu sa novog auta i zamene se opet novim?? To se radi, kad se kupuju druge felne, većih dimenzija pa se prave kombiancije. A ovo nema nigde….. Čova je prso

Renault Terminator🇷🇺Z

Jasno mi je da su to za tebe potpuno nove gume.Ja se ne slažem da su to potpuno nove gume i poštujem tvoje mišljenje koje je suprotno od mog.Linije,tačkice, meni ne znače ništa niti mi je to reper da je guma nova,stara,istrošena itd…ja gledam debljinu šare,DOT (mada se u Srbiji i on stavlja po želji prodavaca,ali srećom gume ne kupujem u Srbiji) i vizuelno pregledam pneumatik i na osnovu nabrojanog procjenjujem da li je taj pneumatik nov ili ne,da li je za mene ili ne. Ali nikako da mi odgovoriš na pitanje, da li bi ti kupio ove „stare gume“… Pročitaj više »

Izmenjeno 13 dana pre od strane Renault Terminator🇷🇺Z
M M

Prvo mislim da ti uopšte nisi pročitao ovaj članak bar malo detaljnije….

Drugo, mislio sam (zaista) da se bolje razumeš u automobil, majstorluk, delove….. Objasni mi kako to misliš da pišu u Srbiji DOT kako se kome nahodi?? I nije ovo lebac, pa da zabajati do sutra.

Malo si me razočarao. Bez ljutnje. Pa zar je teško sa ovih slika skapirati, da su i ove „nove“ i „stare“ gume skoro u istom stanju, to jest tek obrnule koji krug!?? Dal je teško?

Izmenjeno 13 dana pre od strane M M
Renault Terminator🇷🇺Z

Brate dragi,meni je oko ovih guma sve savršeno jasno.Ako je i tebi sve savršeno jasno,ako si tako ubeđen u to što pišeš,što me onda toliko pokušavaš ubjediti u to?

A da li je teško evo ko zna koji put te pitam da mi odgovoriš na pitanje, da li bi ti kod vulkanizera ove „stare“ gume platio po cijeni potpuno novih i stavio na svoj automobil ili bi se pobunio i tražio novi set?
Ajd budi fer i korektan pa mi odgovori na ovo pitanje.

M M

Čoveče, gume su polovne naravno. Čim su bile na felni i okrenule krrug na asfaltu, one su polovne. Zato i služi ona farbana linija. Ali polovne su jednako i ove „nove“. Kako ne kapiraš?

Koliko bii ih platio, ili prodao? 70-80% od nove. Stim, što je onaj Brrdgestone monogo bolji od Kontinentala

Renault Terminator🇷🇺Z

Čekaj malo,ili su polovne ili nove? Do sada si tvrdio da su citiram „potpuno nove“ a sad odjednom su polovne. Kod mene polovno ne može biti jednako kao i novo,prosto je ne moguće.Ako to kod tebe može,ok,meni je sve jasno.I tu ne mislim ništa loše o tebi,da se razumijemo. Znači ti bi pristao da namontiraš ove gume što ti ponudio vulkanizer ako bi cijenu spustio 20-30% od cijene nove.Znači definitivno „stara“ guma nije nova nego je polovna.A autor teksta je trebao da dobije nove gume a ne polovne koje su prešle daleko više od 10km a očigledno mu pokušali uvaliti… Pročitaj više »

Izmenjeno 13 dana pre od strane Renault Terminator🇷🇺Z
M M

Oba kompleta ovih letnjih guma su istog stanja, kao ne kapiraš? One su fizički nove, ali ne možeš ih vratiti u prodavnicu kao nove.

Ovaj je kupio auto i dobio NOVE ZIMSKE GUME.
A letnje su skinute i stavljene u kesu.
Poenta je što ovaj lik tvrdi da mu je prodavak kola ubacio neke izakane gume koje nisu od njegovog auta. Ne znam kao kolko prešle, pa on merio šublerom. A eno ti farbe još se vidi na svakoj. Kako ne kapiraš poentu ove priče??

Renault Terminator🇷🇺Z

„Oba kompleta ovih letnjih guma su istog stanja, kao ne kapiraš? One su fizički nove, ali ne možeš ih vratiti u prodavnicu kao nove.“ Izvini brate,ne mogu da skapiram,hoće mozak,bi on vjeruj mi..ali oči vide drugačije pa ne može to nikako da prihvati.Jedino da zažmurim na oba oka pa da kažem „da,tako je M.M“.😁 Očigledno nisu stavljene njegove gume u kese nego neke koje su se trebale uvaliti..kao što ih je auto kuća na kraju na oči autora teksta i uvalila na drugi Clio na kom su gle čuda nove gume u daleko boljem stanju nego ove koje su uvaljene… Pročitaj više »

S.D.

Terminator pojima nemas. Mene „obilaze“ redovno 2x godisnje i to jako puno ljudi redovnih.
Vidi se da si nestrucan pa gledas rupice sa strane, xexe. Rupice na gaznoj povrsini sare.

P.S. Gume nisu kupljene nove, nego bile na vozilu 10km i nisu zimske nego letnje sto su dosle uz vozilo fabricki A ti nauci da citas tekst.

Izmenjeno 13 dana pre od strane S.D.
Renault Terminator🇷🇺Z

Drago mi je zbog tebe,samo reci kako ti se zove servis da ga meni drage osobe zaobiđu u širokom luki kada si tako dobra majstorčina.

I za 10km da budu ovako istrošene!?E moj majstore,kao što sam ti napisao ranije,ili si loš majstor ili si zao i bezobrazan.A prije mislim da je ovo drugo.

M M

RT, ove gume nisu uopšte istrošene.
Samo su prljave.
Zar je teško da malo pogledaš??
Ne bi se s drugim prepisivao, ali baš mi je žao da se ne udubiš u problem bar malo.

Renault Terminator🇷🇺Z

Naravno da nisu istrošene i da nisu loše,samo nisu prešle 10km i nisu nove.U tome je razlika.

M M

Pa i ove „nove“ su prešle nešto. Bar 3-4km, ko svaki nov auto. I gde je razlika?? Sem što su ove čiste a ove prljave.
Pa vidiš da ga je ovaj diler, skinu s klinca, dao mu gume. Morao je da snosi jednu montažu guma i to je to.

Renault Terminator🇷🇺Z

Heheh…dobar si,tvrdoglav si ko panj🙂.
Ma nije ni to sporno,da su „nove“ nešto prešle,vjerovatno pravih 10km za razliku od „starih“ gdje se iz aviona vidi da fali mesa i to ti sam priznaješ ali i tvrdiš da razlike između „starih“ i „novih“ nema.Malo mi je čudna ta tvoja definicija al dobro.Hebeš gume,da si ti meni živ i zdrav🍻👍

M M

Ne fali mesa veruj. Još se nazire boja a oni čepići se brišu kad guma nalegne, uvoza se. Čepići na letnjim gumama nestaju posle 500-1000km, i do tada guma se ne opterećuje ako hoćeš da traje. Boja se briše na prednjim gumama odmah, na zadnjim možda do 100km. Eno ti sad pa pogledaj oba kompleta. Vide se one što su bile napred, linije su jedva vdljive, a one gde se vidi linija dobo su bile nazad. Ovde s eeradi o dva proizvođača, i gume se uopšte ne mogu tako prediti kako ti gledaš. Konti ima oštije ivice, i ja im… Pročitaj više »

Izmenjeno 13 dana pre od strane M M
Renault Terminator🇷🇺Z

Dobro brate dragi ako tebi ne fali tu mesa,meni vala fali i to poprilično😂.Ja stvarno više ne znam šta bi ti napisao.

M M

Problem je što ne znaš….
Moj ti je predlog nađi slike ovih Bridgeston Tuarnza, pa pogledj njigov profil. A uzgred, eno vidi se pucna na gazećem sloju na svakoj……
Pozz

PS
Ima izreka koja kaže: Učiti, učiti i samo učiti

Ne zameri, shvatićeš jednom

Bojan

Tebi porilicno hvali ali uglavi

Renault Terminator🇷🇺Z

Možda.A tebi fali poprilično pismenosti na prvom mijestu.

Lala

Kakve vi debilne priče o objavljujete.
U potpunosti se slažem da su ovlašteni servisi izuzetno bezobrazni i prekupi za bilo kakvu intervenciju.
Međutim ovaj idiot je objavio sliku potpuno novih guma sa iscrtanom linijom u boji na šari za koje se žali da nisu nove.
Pri tome priča o šubleru i nekim dubinama 6,0 i 6,4.
Ja ga poljubim u d…e ko na gumi precizno izmeri 0.4 mm.
Neviđeni kreten.

Renault Terminator🇷🇺Z

Može,može sve da se izmjeri u bocu što bi se reklo,ako se mora tjerati mak na konac a u ovom slučaju vidimo da je kupac to morao jer prodavac nije igrao fer.Ima sa čim i da se izmjeri,itekako. Ako kažeš novo,to onda mora biti novo a ne polovno.I velika je razlika u gumi sa dubinom šare od 5.9 i 6.4mm i na bokovima između 1.5 i 2.9mm.Te same brojke veoma jasno govore šta je zaista novo a šta polovno. I nije u redu da se vrijeđa autor teksta.Molim te Zvezdane da vređanje netoleriše i da intervenišeš.Ako ima ko šta da… Pročitaj više »

Laki

Veliki respekt za gospodina koji je ovo objavio, jer je prevaren od ovih što prodaše obraz za male pare!

MRN

Ne treba biti veliki auto stručnjak pa zaključiti da su na jednim fotografijama prikazane vidno korišćene letnje gume. Koliko su one prešle km i koja im je dubina profila, ja to ne znam ( i to zaista može biti za stručnu diskusiju ), ali, ono je bez dileme korišćena letnja guma. A na novim (salonskim) automobilima ne dolaze takve (koriščene) letnje gume.

M M

Realno, ove navedii „stare“ gume su zaista prešle manje od 100 km, verovatno tih 10km, što navodi autor članka.
Jednostavno, pogledajte u žutim krugovima ove rupice od kalupa, a označeno crvenim strelicama još vidne linije koje označavaju novu gumu. Jednostavno nema greške.

comment image

M M

Ajde uđite u ovu fotografiju, zumirajte i sve je jasno.
Na žalost, naš autor je umislio problem. Jeste da gume izgledaju na prvu „staro“, prljave su, takve prezimile. Kad se operu, bljesnule bi kao nove.
I nije lako šubletom meriti dubinu šare. Prvo, radi se o gumi, koja se deformiše od šiljka šublera, drugo nisu sve šare jednako duboke, ni po gumi ni po obimu same gume. Treće, sami rubovi guma, nisu svugde jednako definisane. Zavisi od alata, serije, fabrike….
I na kraju, ne znam da li naš autor ume da se služi šublerom. Nije lako meriti dubinu šare šublerom.

S.D.

Ma vidis da ne vredi. To su ljudi koji tekst nisu procitali, ali znaju pisati i pljuvati i rasudjivati, a u materiji nisu. Klasika kod vecine sa problematicnim egom.

M M

Što je najgore, ovde se radi o dva tipa guma. Ove „stare“ nisu istog dezena kao „nove“, pa jednostavno nisu ni za poređenje.
Ustvari, mislio sam da je prvi red slika „stare“ gume, a donji nove. Međutim, tek kad sam video slike na kraju koje su kao „nove“ ukapirao sam da je teška greška. Donji red su poptpuno nove, bile nazad verovatno, nisu ni „dohvaćene“, a ove iz prvog reda su bile napred. Slikano po 2 fotke svake gume.

Posebno merenje dubine šare…. ovde, na dva dezena guma.
Stvarno……. Gadno je kad čovek umisli problem

Kupiti flašu pića i …….

Izmenjeno 14 dana pre od strane M M
M M

Mislim……
Pa ovo je stvarno ko u Majstorskoj radionici.
Stevo Žigon.
https://www.rts.rs/vesti/drustvo/1078956/nov-automobil-polovicna-oprema.html

pedja

Mislim da kenjas puno!

Rikošet

Nevezano je za temu, ali gledajući fotografije pneumatika (guma je materijal, a pneumatik je proizvod od gume i ne bi bilo loše da to znamo, mada je kod nas žargonski odomaćenije da automobil ima gume, a ne pneumatike…) bez uvećavanja, znači samo u ovim okvirima, koji idu u tekst sjetih se jednog predavanja (kafanskog naravno, stručnog 🙂 na temu stabilnosti automobila i značaja pneumatika za isto… Naime, ono što se vidi na ovim uokvirenim fotografijama, bez uvećavanja, je veoma blizu veličini dodirne površine, koju pneumatik ostvaruje s podlogom. Mnogi vozači, pa i sam, kada je riječ o stabilnosti iz nekog… Pročitaj više »

Izmenjeno 13 dana pre od strane Rikošet
Renault Terminator🇷🇺Z

Nego,šta kažu u mailu😁.

Rikošet

Ne bih se osvrtao na prvi dio obraćanja, to je lični stav i neka javnost sudi ko se kome i na koji način obraća. Mislim da poštujem ovaj medij i njegova pravila lijepog ponašanja, ako nije tako očekujem da me upozorite na ljudski način ili blokirate ili primjenite instrument koji već imate na raspolaganju za neistomišljenike, Vaše potpuno pravo. Zvezdane niste Vi sudije, ali jeste medij i čitavo vrijeme ne shvatate snagu Vašeg medija s kojom on utiče na javnost koja Vas čita. Više puta sam dobronamjerno isticao da informacija ovog tipa u kojem imamo jednu stranu koja „optužuje“ drugu… Pročitaj više »

Izmenjeno 13 dana pre od strane Rikošet
Pera

Stojanov i njegovi servisi jesu teski hohstapleri. Uzeo kod njih nov Qashqai, platio debele pare. Nov auto-krcka instrument tabla, skripe kocnice, zvecka zadnji levi tocak (ispostavilo se vesanje, sredjeno privatno), zamascen motor, zavrsna obrada na nivou Zastave iz doba sancija, nema dva jednaka zazora. Reklamacija i dve posete servisu, dva izgubljena dana, nista nije reseno. Zadnji levi tocak i tabla delimicno reseni privatno, ostalo nepopravljivo. Na redovnom servisu naplatili filter klime preko 8000 din!!! Hohstapleri.

Kitittelj

Rekao bih da je tu najmanje do uvoznika, a najviše do proizvođača i modela vozila…

Bojan

Prve gume su isto nove pravio si problem bez veze ,slepce jedan kako te nije sramota

M M

Tek sad sam primetio da je naslov ovoga članka neusklađen sa pričom u njemu.
To jeste naslov je omašen.

Matija

Posto je ova tema „cetiri stare gume“ nadzivela mnoge interesantnije, pitam se sta je ovde tako interesanto kada komentari pljuste ko kisa?

Laki

Mi smo „takmičarski“ narod, počevši od svih sportova pa do prevara svih vrsta.Sad igramo produžetke al se čini da će „penali“ donijeti pobjednika.

Renault Terminator🇷🇺Z

Ajmo inženjeru da čujemo tebe,šta ti veliš na sve ovo?

Robi

Hvala g.Kosovac na ovako iscrpnom izvestaju. Prava je sramota da se u evropskoj Srbiji nasi ljudi ne ponasaju evropski. I ja sam imao negativna iskustva u ovoj auto-kuci nekada sa firminom Z-10 tamo oko 2009.g. U ovom slucaju je vrlo verovatno da je neki domaci ‘namazani’ majstor ili neciji tamo rodjak,kum,buraz – kako je to vec kod nas standardno, o’ladio te nove gume,a vama uvalili friske polovne skoro nove. Da ne pametujemo svi, ubuduce kao skola za sve nas-ne verovati sta su spakovali dok sami ne proverimo. Neizmerno hvala na iskreno prenesenom iskustvu, pozdrav za Kulpin-Vojvodinu. Mi nismo takvi,ova prevara… Pročitaj više »

BB

Kako se ne ponašaju evropski?
Znađ za slučaj prije 5 meseci kad je došla cur au Bečki servis i rekli joj Motor Schaden… 17k EUR… Ili da ti mi otkupimo Land Rover Discovery u full opremi za 9000 EUR…
I uspjela se riješiti tog auta, a novi gazda kvar riješio za 300 EUR…

Nije lopovluk ovdje izmišljen već se amaterski kopira iz te JevRope, pa je vidljiv golim okom

Robi

Mislis,toga svugde ima,ali nasi balkanci su doktorirali, tacno. Sve to ok. Ali covek iznad u textu je musterija i on je u pravu. Za svoj novac zeli pravu i ispravnu uslugu.

BB

Pa i dobio je na kraju…

M M

Ako bolje pogledaš, videćeš da je gosn Kosovac dobio pravu i ispravnu uslugu. A pošto je, kako ti kažeš, kupac uvek u pravu, dao mu je iste takve gume, sa drugog auta, i eto on je postao kao zadovoljan. To, ko kad kupješ hleb, pa nećeš onaj što ti da trgovac, nego oćeš onaj desno na gornjoj polici….. I ti budeš srećan. E tako je i naš gosn Kosovac srećan, a posebno što misli da je bio jako pametan. Mene lično, bilo bi sramota. Nisam ni ja isprva skapirao ovu bolesnu priču, don nisam dobro pogledao „nove“ i „stare“ gume.… Pročitaj više »

Robi

Sve je to u redu. Samo dve stvari, njemu su trebali da pruze odmah takav info,da su te gume skinute sa jednog vozila, da jesu nove,ali nisu ciste i on sa tim zaposlenim odmah na preuzimanju da obavi pregled,sve transparentno. To je kriv menadzment servisa, da imaju pokriven ovaj slucaj sa pravom procedurom,ova sramota ne bi imala ovakvu razradu. Toga nema u Vojvodini,sa mnom kada trgujes,nema nista na dodjem ti,nista se ne podrazumeva nego proverimo jedni druge. Moj serviser kada mi radi auto, ja sedim unutra, pitaju me da li imam nesto na autu sto sam primetio,izuzetno su poslovni. Isto… Pročitaj više »