1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. AR detektiv: “Uža, a duža”
AR detektiv: “Uža, a duža”

AR detektiv: “Uža, a duža”

830
4
Podelite sa prijateljima:

Zahvaljujući pandemiji, i ove godine ostajemo bez tradicionalne manifestacije: Salona automobila, odnosno, BG Car Showa, a tokom kojih su prethodnih godina, trgovci automobila najčešće i ostvarivali najveće obime prodaje. Razlog toj pojavi je, verovatno godinama stvarano i ostvareno, preovlađujuće ubeđenje značajnog dela potencijalnih kupaca da je tokom trajanja Sajma bilo moguće dobiti povoljnije uslove nego inače.

S druge strane, oni koji malo više i u dužem periodu prate prodajne akcije pojedinih brendova, svakako uočavaju ne samo cikličnost u prodajnim podsticajima, već i da tokom trajanja Sajma uglavnom i nije bilo nekih novih ili stvarnih dodatnih popusta, već da se kod neinformisanih kupaca samo stvara privid popusta ili nekih novih benefita. Kako i na koji način, odlično je opisano u ovom članku.

Uspomene od pre par godina održanog sajma

Mada Sajma ni ovog marta nema u tradicionalnom, fizičkom obliku, mnogi uvoznici su maltane od početka godine počeli da nas zasipaju brojnim reklamama o raznim “sajamskim pogodnostima”. Koliko smo uspeli da ih sagledamo, bez obzira koji je brend u pitanju, sve je to manje-više već odavno vidjena “magla”. Ništa novo.

Odnosno, koliko smo uspeli pogledati specijalno osmišljenu i odvojeno oglašenu “Sajamsku ponudu” na sajtu “Polovni automobili”, za ovu specijalnu akciju oglašena vozila jesu “nova”, salonska su, mada su neka i relativno vremešna, pa i iz 2018. godine (baš kao i naše fotografije iz ovog članka). Iz vremena kada niko nije ni mogao da sluti kakvo će se pandemijsko zlo uskoro sručiti na čovečanstvo i kakvi će tamni oblaci nadviti nad autoindustriju.

Ako bismo iz te bogate specijalne “sajamske ponude” nešto mogli posebno da izdvojimo, onda je to nešto možda iz  segmenta “uže, a duže”. Jer, svi znamo koliko savremena vozila po svim parametrima rastu iz generacije u generaciju, pa su sve šira i šira, a samo parkinzi ne rastu, i odavno smo u situaciji da na parkingu (sa poprečno parkiranim vozilima) ne možemo više normalno da otvorimo vrata ni na nekom novijem vozilu B segmenta.

Prosto, došlo je vreme da nam je i aktuelna Škoda Fabija postala preširoka na uzanim parkinzima. Srećom, “sajamska ponuda” ima rešenje za taj problem. Jedno vozilo uže čak i od Škode Fabije. Kao stvoreno za gradsku vrevu i uzane ulice. A to je oglašena salonska Škoda Rapid TSI 95, u paketu Active, godište 2019, po oglašenoj ceni od 12.700 evra, za koju je još i označeno da nije fiksna.

Koliko je bogata oprema baznog Rapida, delom se vidi se iz samog oglasa, jer slike govore više od reči. A koliko nas sećanje služi, Rapid u Srbiji čak ni u najvišem paketu opreme nikada nije bio nuđen sa više od četiri vazdušna jastuka.

Tako da – skupite malo ramena i srećna vam kupovina !

AutoRepublika

(830)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Uža a duža? Čitam nekakav izvještaj nekih naučnika pače naučnice koja veli da zbog neki klinaca koji se dodaju kod pravljenja plastike, ali ima u hrani i igračkama, smanjuju Cune, pače deformiraju i prijeti izumiranje. Ne znam šta će Afrikanci reći na to, trebaće vijekovima još da ih truju plastikom,ali sad shvaćam zašto su evropska auta uža a duža. Ćune manje auta duža. Logično.

Balkanboj

Aj’ što se prodaju kao „nova“, nego i cene prate katalog novog vozila. Nema popusta.

moron

Kod nas uglavnom ni „P“ od „popusta“ …

moron

Ova Škoda Rapid ima čak i jedan opcional. Belu boju. I ona je morala da se doplati. Sve je uvoznik prilagodio tenderima i budžetskim kupcima …