1. Home
  2. Vesti
  3. Android Auto pravi probleme vlasnicima Opela
Android Auto pravi probleme vlasnicima Opela
0

Android Auto pravi probleme vlasnicima Opela

740
0
Podelite sa prijateljima:

Ukoliko vozite Opel a Android Auto više ne funkcioniše, znajte da niste usamljeni. Kako se ispostavilo, poslednje ažuriranje ove funkcije je u potpunosti srušilo aplikaciju na nekim modelima nemačke marke a ostanak na staroj verziji više nije opcija.

Preciznije, vlasnici Opela se sada žale da su zbog velikog Googleovog „remonta“, svi prisiljeni na to da više ne mogu da koriste dotičnu funkciju. Problem je u tome što najnovija Android Auto verzija na Opelu navodno zahteva ažuriranje softvera u servisu, što dolazi s prilično paprenom cenom.

„Od danas sam prisiljen da ažuriram Android Auto, dok sam bez problema koristio v4.6 pre toga na Opel Corsi iz 2016. U novoj verziji su se pojavili problemi i navodno mogu biti rešeni samo ažuriranjem softvera od strane Opela. Rado bih to uradio, ali to košta sramnih 90 evra“, jedan je od postova na Google Android Auto forumu.

Problem je potvrđen ona Opel Corsama i Astrama, ali sve su šanse da su i ostali modeli pogođeni.

Neki korisnici tvrde da su im u ovlašćenim servisima rekli da nema novog ažuriranja softvera za njihove jedinice, što znači da je trenutno za njih problem nerešiv.

Jedan vlasnik Opel Corse, s druge strane tvrdi da je pronašao zaobilazno rešenje, koje uključuje instaliranje Twitter aplikacije na telefonu, koliko god čudno zvučalo.

Koraci za popravku ovog problema počinju s povezivanjem telefona s automobilom i nastavljaju se prikazom na displeju prilikom pokretanja Android Auta.

„Dopustite aplikaciji da se sruši, jer je to normalno, a zatim, dok je telefon još uvek povezan s vašim automobilom, otvorite Twitter, skrolujte do bilo kojeg videa, kliknite na njega da omogućite prikaz preko celog ekrana na telefonu, a zatim izađite iz videa. Kako sam ovo uradio, Android Auto je došao na moj Intellilink ekran i funkcioniše sasvim dobro“, kaže vlasnik Corse, Majk Ledžervud.

Za sada, ni Opel ni Google nisu zvanično potvrdili probleme s najnovijom verzijom Android Auta.

AutoRepublika

(740)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments