1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai namerava da suzi ponudu modela sa SUS motorom
Hyundai namerava da suzi ponudu modela sa SUS motorom
0

Hyundai namerava da suzi ponudu modela sa SUS motorom

149
0
Podelite sa prijateljima:

Kako javlja Reuters, južnokorejska marka će u narednim godinama saseći ponudu tradicionalnih automobila u korist sve popularnijih EV modela. 

Novu strategiju Hyundaija odobrilo je rukovodstvo kompanije još u martu, a ona predviđa veliku „seču knezova“. Tako bi ovaj proizvođač trebalo da se odrekne čak 50% aktuelnih vozila koja koriste „zastarele“ termičke agregate. „To je vrlo važan poslovni potez, jer omogućava da se odeljenje za razvoj i istraživanje fokusira na ostale sfere: elektromotore, gorivne ćelije, baterije“, navodi neimoenovani izvor Reutersa.

Korejski proizvođač nije želeo da komentariše novinarske natpise, ali su potvrdili da ubrzavaju svoj proces elektrifikacije. Njihov cilj je da postepeno uvećavaju ponudu EV modela u Evropi, SAD i Kini. Cilj Hyundai grupe (koju pored istoimenog brenda čini i Kia) jeste da do 2025. godine na godišnjem nivou prodaje milion električnih automobila.

Reuters dalje navodi da je Hyundai ipak otišao korak dalje i da je u potpunosti obustavio dalji razvoj SUS pogonskih jedinica. „Zaustavljen je proces razvoja novih termičkih agregata“, kaže za ovaj medij neimenovani izvor blizak toj kompaniji.

Očito da će i Hyundai poći stopama drugih proizvođača, poput nekadašnje PSA grupe, koja je nešto pre spajanja sa FCA najavila da neće ulagati novac u razvoj novih motora sa unutrašnjim sagorevanjem, već da će samo unapređivati postojeće.

Hyundai će u narednih šest meseci finalizovati novu strategiju koja će nakon toga biti predstavljena i javnosti. Ukoliko su navodi Reutersa istiniti, može se očekivati da veći broj modela koji se trenutno prodaju u Evropi ne dobiju naslednike, bar ne one u tradicionalnom izdanju, već pripadnike EV segmenta.

AutoRepublika

(149)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments