1. Home
  2. Vesti
  3. Huawei počeo da isporučuje prve automobile
Huawei počeo da isporučuje prve automobile
1

Huawei počeo da isporučuje prve automobile

723
1
Podelite sa prijateljima:

Počela je da se isporuka ka kupcima električnih limuzina koje je Huawei razvio u saradnji sa Cheryjem.

Luxeed S7 je počeo da biva isporučen kupcima nakon nestašice poluprovodnika i proizvodnih problema koji su prvobitno odložili proizvodnju i isporuke, rekao je izvršni direktor Huaweija, prenosi Reuters.

„Veliki broj vozila Luxeed S7 je već sišao sa proizvodne trake i sada se transportuje za isporuku kupcima“, objavio je Ričard Ju, generalni direktor i predsednik Huaweijevih rešenja za pametna vozila, na društvenoj mreži Weibo. Huawei je rekao da bi problemi sa isporukom električnog vozila novog premijum brenda trebalo da budu rešeni do aprila, barem je to ono što je kompanija rekla lokalnim medijima ovog meseca.

Chery je uložio pritužbe protiv Huaweija zbog toga kako su proizvodni problemi sa računarskom jedinicom koju je napravila tehnološka kompanija uzrokovali kašnjenja u isporuci vozila, takođe je preneo Reuters u januaru ove godine.

Električna limuzina Luxeed S7 najavljena je prošle godine kao konkurent Teslinom Modelu 3. Novi automobil koji je Huawei razvio u partnerstvu sa Cheryjem biće opremljen najnovijim softverom Huawei HarmonyOS i inteligentnim sistemom vožnje ADS 2.0. U to vreme, kompanija je objavila da će Luxeed S7 biti prvo vozilo koje će dobiti softver Huawei HarmonyOS 4 objavljen na konferenciji Huawei Developers Conference 2023.

Električna limuzina Luxeed S7, prvi model brenda Luxeed, do kraja novembra prošle godine registrovala je oko 20.000 porudžbina. S7 ima početnu cenu od oko 32.000 evra.

AutoRepublika

(723)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Izgleda kao brat blizanac Xiaomia. Ovaj deluje vizuelno masivnije i teze.