1. Home
  2. Vesti
  3. Objavljena početna cena za Ladu Vestu s CVT-om
Objavljena početna cena za Ladu Vestu s CVT-om
2

Objavljena početna cena za Ladu Vestu s CVT-om

738
2
Podelite sa prijateljima:

Avtovaz je krajem februara najavio puštanje prve serije Lade Veste s menjačem tipa CVT. Početak prodaje ovakvih automobila zakazan je tek za 11. mart, ali su isporuke distributerima na domaćem tržištu već započele pre par dana, a pojavili su se neki detalji s tim u vezi.

Vesta je dobila kineski varijator klinastog remena WanLiYang (WLY) CVT18, poznat po prostijim modelima Cherija (na primer onom s indeksom Tiggo 4 sa osnovnim atmosferskim motorom). Nudi sedam fiksnih virtuelnih brzina, a posebno za Vestu, varijator je pripremljen ne samo sa originalnim kontrolnim programom, već i sa novim nosačima.

Ako je prethodni CVT Jatco instaliran na Vestu samo u kombinaciji sa motorom koji je konstruisao Nissan i dao mu ime HR16 (113 KS), onda je kineski menjač kombinovan sa VAZ-ovim motorom. U pitanju je nedavno modernizovani atmosferski agregat s oznakom 1.8 Evo, kao i sa snagom od 122 „konjića“.

Novi varijator je osmišljen da prenosi obrtni moment koji dobacuje do 180 Nm, što je dovoljno za rad sa VAZ-ovim motorom koji razvija do 170 Nm. Avtovaz je pre početka masovne proizvodnje proizveo više od 50 prototipova Veste sa CVT-om koji su prošli čitav niz testova.

Do sada je objavljena samo početna cena Veste sa CVT-om. Limuzina s dve papučice u osnovnoj konfiguraciji i s oznakm Comfort (dva vazdušna jastuka, ABS, klima uređaj, čelični točkovi) koštaće bezmalo 16 hiljada evra „u našem novc“. Ova cena je za 750 evra viša nego što se traži za sličnu Vestu sa 1,6-litarskim motorom sa 106 konjskih snaga, kao i s petostepenim manuelnim menjačem.

Na kraju još da dodamo da će menjačke kutije tipa CVT biti instalirane na sve varijante Veste, uključujući karavansku, proterensku karavansku, ali i limuzinsku verziju. Međutim, sveobuhvatan i kompletiran cenovnik će biti objavljen tek naknadno.

AutoRepublika

(738)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Vrlo mala razlika cene izmedju 1,6 sa 5MT i 1,8 sa CVT.

Renault Terminator🇷🇺Z

I Rusi zalijepili tabletinu ko ovi na Zapadu.Očekivao sam da će biti malo više imuni na taj trend,ali izgleda da ne vrijedi i Rusi hoće televizorčine ispred sebe.