1. Home
  2. Vesti
  3. Limuzina Lynk & Co 07 – nove fotografije i datum premijere
Limuzina Lynk & Co 07 – nove fotografije i datum premijere
2

Limuzina Lynk & Co 07 – nove fotografije i datum premijere

157
2
Podelite sa prijateljima:

Brend Lynk & Co, zajednički projekat Geelyja i Volvoa, nastavlja da podstiče interesovanje za svoju limuzinu imena 07: objavljena je nova serija slika. Istovremeno, objavljen je datum premijere – 8. mart. Podsetimo, uprkos imenu, novi automobil će već biti osmi model u asortimanu i tek drugi sa četvoro vrata: „sedmica“ će biti korak iznad limuzine Lynk & Co 03.

Lynk & Co 07 je izgrađen na modernizovanoj platformi CMA (Compact Modular Architecture) sa sufiksom Evo. Znamo dimenzije zahvaljujući podacima kineskog Ministarstva industrije: dužina je 4.827 mm, širina 1.900 mm, visina 1.480 mm, međuosovinsko rastojanje iznosi 2.843 mm. To jest, model je uporediv sa restilizovanom limuzinom Kijom K5. Limuzina Lynk & Co 03 je kompaktnija: dužina je 4.684 mm, rastojanje između osovina jeste 2.730 mm.

Eksterijer je dizajniran u trenutnom porodičnom stilu brenda, koji je postavljen konceptom Next Day, predstavljenim još 2022. godine. Ovaj stil je, inače, već testiran na krosoveru Lynk & Co 08 i ažuriranom SUV-u Lynk & Co 06.

Spoljašnje karakteristike „sedmice“ su dnevna svetla sastavljena od odvojenih diodnih delova, uskih blokova glavnih farova, vrata bez okvira i zadnja svetla napravljena u obliku jedne matrice sa „zarezima“.

Još uvek nema kompanijskih fotografija enterijera. Ali sedan su već uhvatili špijuni, a jedna od dostupnih slika pokazuje da je model dobio poseban veliki displej multimedijalnog sistema.

U Kini, Lynk & Co 07 je do sada najavljen samo kao punjivi hibrid; jedinica EM-P je zasnovana na benzinskom turbo motoru 1.5 (163 KS). Snaga elektromotora je još nepoznata, a nema podataka o bateriji. Istovremeno, pojedini lokalni specijalizovani mediji predviđaju da će sedan imati i verziju sa pogonom na sve točkove sa dodatnim elektromotorom.

AutoRepublika

(157)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Cim je nesto u kontaktu sa Volvoom, to se oseti na dizajnu! Veoma interesantan dizajn, sportski i elegantan, sa vise novih stilskih elemenata. Prednji deo vozila je veoma lep i originalan – absolutni minimalizam gde samo dva detalja – gornja svetla i crna traka – uspesno definisu karakter vozila tako da ce uvek biti prepoznatljiv. Pogled sa strane takodje otkriva nekoliko novih linija. Zadnji deo smatram manje uspesnim – svetlosna grafika nije na nivou celog vozila, tu bi moralo da dodje nesto interesantnije i takodje originalno.

zex

ja mislio Zeekr kad sam video oblik i ne zanm šta če jim toliko marki Lynk,Zeekr,Volvo,Geely,Polestar haha ne znam sam sebe zezaju …3 marke maksimalno ali ok mene se ništa ne pita pozz :)))