1. Home
  2. Sport
  3. Kakva završnica na trci šampionata NASCAR-a (VIDEO)
Kakva završnica na trci šampionata NASCAR-a (VIDEO)
2

Kakva završnica na trci šampionata NASCAR-a (VIDEO)

68
2
Podelite sa prijateljima:

Dosta puta smo pisali da Amerikanci i ostatak sveta imaju sasvim drugačije mišljenje o šampionatu NASCAR-a. Jenkiji ga vide kao uzbudljivo takmičenje gde se pobednik, a često i šampion, ne znaju do zadnje sekunde dok drugi smatraju da je reč o dosadnoj vožnji u krug sa ciljem da se gledaoci najedu i uživaju u sudarima.

Čelnici NASCAR-a su prethodnih godina uložili velike napore da naprave ovo takmičenje internacionalnim sportom. Smanjili su broj staza na ovalu i sezona sada ima čak sedam trka na „normalnim“ stazama, što je ranije bilo nečuveno za ovo takmičenje. Takođe je predstavljena nova generacija automobila da se približi ozbiljnim trkačima, a jedan od njih je prošle godine učestvovao i na trci 24 sata Lemana.

Ali generalna ideja koju Amerikanci jako vole se nije izmenila. Oni uživaju u dosta prestizanja, kontaktima između automobila i generalnoj uzbudljivosti. A sve to su videli prethodnog vikenda na stazi Atlanta Motor Speedway u istoimenom gradu savezne države Alabame. Viđeno je čak 48 promena vođstva među četrnaest vozača, od čega je najviše krugova vodio Tod Gililand.

Ali ono šta je učinilo ovu trku istorijskom je podatak da je razlika između prva tri vozača bila tek 0,003 sekunde.

Štaviše, na prvi momenat se nije ni znalo ko je pobedio već su organizatori morali da gledaju dosta televizijskih snimaka. Kada se prašina slegla, zaključili su da je slavio meksički vozač Danijel Suarez ispred aktuelnog šampiona Rajana Blejnija i Kajla Buša. Spomenuta razlika od samo 0,003 sekundi svrštava ovu trku na treće mesto većne liste po najmanjoj razlici između pobednika i drugoplasiranog vozača.

Suarez je na taj način slavio tek po drugi put u karijeri, ali je pobeda svakako bitna pošto je u poslednjoj godini ugovora. Protekla sezona nije bila baš najbolja za njega i mnogi smatraju da mu se drma posao, pa pobeda na Atlanti, ako ništa drugo, daje mu mnogo samopouzdanja.

Pogledajte i video…

AutoRepublika

(68)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Pa, baš je bilo tesno 😊

s mile

Awesome