1. Home
  2. Prezentacije
  3. Mini Cooper dobija verziju E Classic
Mini Cooper dobija verziju E Classic
0

Mini Cooper dobija verziju E Classic

66
0
Podelite sa prijateljima:

Britanski brend Mini je u vlasništvu bavarske kompanije BMW. Početkom septembra prošle godine predstavio je petu generaciju hečbeka Cooper koji je do sada imao verzije i sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem i sa električnim, ali će do 2030. brend potpuno biti elektrifikovan.

Podsetimo, benzinski Mini Cooper je predstavljen pre nedelju dana, a sada je kompanija predstavila električnu verziju sa troja vrata sa dodatkom E Classic u imenu.

Poznato je da cena Minija Coopera E Classic u Velikoj Britaniji počinje od 30 hiljada funti sterlinga. Međutim, od kupaca se traži da doplate za dodatke ponuđene na početnu trovratnu verziju. Dakle, za glavnu žutu boju karoserije Sunny Side, kupci će morati da plate dodatnih 550 funti sterlinga i isto toliko će se tražiti za originalne točkove koji se razlikuju od standardnih.

Vredi napomenuti da verzija E Classic ima kontrastnu gornju oblogu i slična kućišta bočnih retrovizora (za ovo ne mora dodatno da se plati). Hečbek ima prepoznatljive okrugle LED farove i osmougaoni poklopac umesto tradicionalne rešetke hladnjaka, dizajniran u korporativnom stilu. Raspon veličina točkova varira od 16 do 18 inča.

Dizajn enterijera Coopera E Classic uključuje sedišta Vescin od sintetičke kože u opcijama sive ili crne boje sa perforacijama u obliku zubaca. Istovremeno, površina prednjeg panela je prekrivena dvobojnim pletenim materijalom u crnoj i plavoj boji, a u centru se nalazi OLED ekran osetljiv na dodir za multimedijalni sistem dijagonale 9,44 inča.

Početna verzija Coopera E opremljena je jednim elektromotorom snage 184 KS, koji se nalazi na prednjoj osovini (maksimalni obrtni moment – 290 Nm). Treba imati na umu da su ove brojke 34 KS i 40 Nm manje u poređenju sa aktuelnim hečbekom Cooper SE. Ovom automobilu potrebno je 7,3 sekunde da ubrza od nule do 100 km/h.

Model je dobio jednu verziju trakcione baterije, njen kapacitet je 40,7 kWh (za verziju Cooper SE – 54,2 kWh). Domet hečbeka bez dopunjavanja je 305 km (kada se računa pomoću WLTP-a). Sa DC utičnice snage 75 kW, punjenje od 10 do 80% traje 28 minuta. Potrošnja je 14,3 – 13,8 kWh na 100 km.

Podsećamo, krajem prošle godine je porodica modela proširena dodatkom nabrijane verzije hečbeka Mini Cooper SE sa troja vrata nazvane tradicionalno John Cooper Works. Promene su uticale samo na eksterijer i unutrašnjost modela, ali je tehnologija bila standardna.

AutoRepublika

(66)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments