1. Home
  2. Prezentacije
  3. Novi život udahnut i u Audi Q2
Novi život udahnut i u Audi Q2
0

Novi život udahnut i u Audi Q2

627
0
Podelite sa prijateljima:

Kompaktni krosover, lansiran još 2016. godine, a utemeljen na hedžbeku Audi A3, i pratećoj armiji niže pozicioniranih klonova, prošao je kroz proces zatezanja bora i kao takav je danas predstavljen globalnom auditorijumu. Popularnost u kojoj uživaju svi automobili utemeljeni na istoj arhitekturi je ogromna, a povrh toga, znamo da su i krosoveri izuzetno tražena roba prethodnih godina.

Međutim, neverovatno zvuči podatak koji ovom prilikom delimo s vama, a koji govori o tome da Bavarci uprkos nepobitnim, ranije iznetim činjenicama, Audi Q2 nisu ponudili na nekim ključnim evropskim tržištima. Tu pre svega mislimo na ruske kupce.

Bilo kako bilo, pred nama je restilizovani Audi Q2. Kao što ćemo zajedno videti u daljoj prezentaciji, promene koje su zahvatile simpatični kompakt na štiklama, jedva su vidne.

Novi su branici a u istom statusu uživa i maska hladnjaka, iako je sveukupni stil automobila ostao netaknut i posle zaokružene restilizacije. Počev od bazičnog modela, put ispred vozača novog Audija Q2 će osvetljavati svetlosne grupacije izvedene u LED tehnologiji, a uz doplatu se mogu dobiti i najsavremeniji matriks farovi s „trčećim“ LED pokazivačima pravca (narodski rečeno „migavcima“).

Eto, sve vizuelne promene su stale u omanji pasus.

Još je manje novotarija implementirano u kabini. Najprimetniji je novi izbornik kojim se upravlja radom S tronic menjačke kutije. Zanimljivo je to što je bavarska premijum marka odlučila da zadrži MMI multimedijalni sistem s pasivnim ekranom dijagonale 8,3 inča i rotacionim tasterom na centralnom tunelu, iako je to rešenje koje sva savremena vozila Audija napuštaju, što mi smatramo ozbiljnim grehom, to jest greškom konstruktora.

Dakle, ovo je dobra vest za buduće vlasnike Audija Q2, a posebno i zato što je sam informativno zabavni sistem modernizovan, to jest zato što su mu proširene mogućnosti s bežičnim povezivanjem i ugradnjom Wi-Fi predajnika.

Revitalizovani Audi Q2 koristi „stari“ agregat s komercijalnom oznakom 1.5 TFSI iza koje se skriva benzinski turbo motor s četiri cilindra. On razvija 150 konjskih snaga a funkcioniše u timu sa šestostepenim ručnim menjačem ili sedmostepenim „automatikom“, to jest pomenutim S Tronicom.

Gama dostupnih pogonskih blokova će biti obogaćena u kasnijoj fazi tržišnog života, ali je najveći stepen izvesnosti da će obećana četiri motora ostati ista kao i ranije. To su sledeće jedinice: 1.0 TFSI (116 ks) i 2.0 TFSI (190 ks) uz 1.6 TDI (116 ks). i 2.0 TDI (150 ks).

Opcioni Quattro pogon je dobio novu višeslojnu spojnicu na zadnjoj osovini. Konstruktor se pohvalio da je skoro jedan kilogram lakša od one koja je ranije korišćena, a da je pritom i efikasnija. U slučaju Audija Q2, pogon na obe osovine je pitanje izbora dodatne opreme, a može biti uparen samo s dvolitarskim TDI ili TFSI motorom.

Evropljani će moći da pazare osveženi Q2 već u tekućem mesecu, uz cenu od oko 25 hiljada evra za početnu varijantu. Kako sada stvari stoje, ni restilizovana verzija se neće nadmetati na tržištima na kojima je nije bilo ranije.

AutoRepublika

(627)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments