1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Klotild Delbos v.d. generalnog direktora Renaulta umesto Tijerija Bolorea
Klotild Delbos v.d. generalnog direktora Renaulta umesto Tijerija Bolorea
0

Klotild Delbos v.d. generalnog direktora Renaulta umesto Tijerija Bolorea

104
0
Podelite sa prijateljima:

Renault je danas imenovao Klotild Delbos kao privremenu šeficu kompanije nakon što je Tijeriju Boloru odbor otkazao poverenje.

Renault je saopštio da će pedeset šestogodišnji Bolor napustiti svoju poziciju omah, a da će pedeset dvogodišnja Delbosova biti vršilac dužnosti generalne direktore tokom procesa određivanja novog CEO-a.

Delbosova se smatra odmerenom ličnošću u Renaultu, koji je doživeo brojne zamene na visokim pozicijama otkada je bivši „imperator“ alijanse, Karlos Gon, uhapšen pre 11 meseci u Japanu zbog finansijskih malverzacija, nakon čega se ušlo u duboku krizu s Nissanom.

Bolor je u četvrtak demantovao da će biti smenjen, a svoj rad je branio u intervjuu datom za francuski Les Echos. On je rekao da je putem štampe sanao da je predsednik Renaulta, Žan-Dominik Senard želeo da on ode, te je pozvao državu Francusku kao akcionara da ne destabilizuje kompaniju.

„Brutalnost i neočekivanost onoga što se dešava je neverovatna“, rekao je Bolor. „Na operativnom planu, ne vidim bilo kakve greške.“

Delbosoa će biti kandidat za stalnog CEO-a, kažu izvori bliski Blumbergu.

Pored toga, Renaultov bivši glavni operativni saradnik, Patrik Pelata, koji je svoju poziciju napustio nakon špijunskog skandala, ali zadržavši ulogu savetnika u Renault-Nissan alijansi do prošle godine, rekao je da bi bio speman da privremeno pomogne Renaultu „ukoliko bude omogućena brža ili dostojanstvenija tranzicija“ ka novom rukovodećem timu.

Nakon Gonovog hapšenja u novembru 2018., spominjane su moguće zamene, uključujući i Karlosa Tavareza, bivšeg Renaultovog funkcionera, koji je sada šef rivalske PSA grupe, zatim bivšeg šefa Airbusa SE, Fabrisa Brežijea, kao i Didije Leroja, višeg izvršnog menadžera u Toyoti.

„Ja nisam kandidat i niko me nije kontaktirao“, rekao je Leroj preko telefona. „Veoma sam zadovoljan u Toyoti i imam poverenje u Akija Tojodu.“ Inače, Toyoda je predsednik Toyote Motor Corp.

Renault je pogođen odlascima brojnih visokih menadžera, od kojih su mnogi otišli u PSA grupu, dok je planirano spajanje s FCA doživelo kolaps u junu, nakon što nije dobijena podrška francuskih vlasti.

Delbosova se Renaultu pridružila 2012. kao kontrolorka grupe, a promovisana je u šeficu finansija 2016. Pre nego što je došla  Renaultu, radila je za revizorsku firmu PwC, a pre toga za Pechiney Group, Alcan i Constellium.

AutoRepublika

(104)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments