1. Home
  2. Vesti
  3. IM Motors se priprema za ulazak na evropsko tržište a novi model će biti predstavljen u Ženevi
IM Motors se priprema za ulazak na evropsko tržište a novi model će biti predstavljen u Ženevi
0

IM Motors se priprema za ulazak na evropsko tržište a novi model će biti predstavljen u Ženevi

179
0
Podelite sa prijateljima:

U Ženevi se ove godine očekuje veliki priliv kineskih električnih vozila, uključujući i premijum modele kompanije IM Motors – britanska pres služba marke MG saopštila je danas da će novi brend ući na evropsko tržište 2025. godine.

Brend MG, kao što verovatno naši čitaoci znaju, jeste u vlasništvu kineskog državnog proizvođača automobila SAIC od 2005. godine; 2020. godine pokrenula je kompaniju IM Motors u partnerstvu sa IT gigantom Alibaba Group i tehnološkim parkom Zhangjiang Hi-Tech u Šangaju.

Slova IM označavaju Intelligence in Motion, što se na srpski može prevesti kao „inteligencija u pokretu“, ali postoji i čisto kineska latinizovana verzija imena – Zhiji Motors. U internoj korporativnoj hijerarhiji SAIC-a, IM zauzima najvišu poziciju; pod njim se proizvode najskuplja i najsavremenija električna vozila.

IM L6

IM-ov debitantski model 2022. godine bio je sedan L7, prošle godine na tržište su ušli veliki krosover LS7 i malo kompaktniji, ali i dalje prilično veliki krosover LS6. Četvrti model biće velika limuzina L6 (na naslovnoj fotografiji), premijerno će se održati na Salonu automobila u Ženevi, koji će svoja vrata za novinare otvoriti 26. februara.

Početkom meseca IM L6 se pojavio u elektronskoj bazi podataka kineskog ministarstva industrije, gde su navedene glavne tehničke karakteristike novog proizvoda: ukupna dužina – 4.931 mm, širina – 1.960 mm, visina – 1.474 mm i međuosovinsko rastojanje – 2.950 mm. Osnovna verzija sa jednim motorom ima snagu od 250 kW (340 KS), verzija sa dva motora sa pogonom na sve točkove ima 579 kW (787 KS). Kapacitet baterije je 90 ili 100 kWh, domet na jednom punjenju je od 700 do 770 km prema ciklusu CLTC, u zavisnosti od modifikacije.

U narednim danima očekuje se i predstavljanje ažurirane limuzine L7 sa malo retuširanim dizajnom, udobnijim enterijerom i modernijom elektronikom.

AutoRepublika

(179)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments