1. Home
  2. Vesti
  3. Kineska premijum marka Voyah se sprema da proširi asortiman
Kineska premijum marka Voyah se sprema da proširi asortiman
1

Kineska premijum marka Voyah se sprema da proširi asortiman

133
1
Podelite sa prijateljima:

Premijum brend Voyah osnovao je kineski koncern Dongfeng 2019. godine; proizvodi isključivo elektrifikovane automobile. Danas asortiman uključuje tri modela: 2021. godine na tržište je ušao veliki krosover Free, kasnije su mu se pridružili minivan Dreamer (u Rusiji je to Dream) i limuzina Passion (iliti Zhuiguang ili Chasing Light).

Kod kuće, „premijum“ je uglavnom zaživeo. Tako je, prema lokalnim specijalizovanim medijima, 2023. godine ukupan obim prodaje brenda prešao granicu od 50.000 primeraka. A uskoro će linija biti proširena: mali SUV se priprema za svoj debi; fotografiju kamufliranog testnog uzorka objavio je Autohome.

Novi krosover je i dalje poznat pod internim fabričkim indeksom H37. Sudeći po snimku, po dizajnu će se razlikovati od ostalih Voyahovih modela. Konkretno, SUV će dobiti dvoslojnu optiku, a u kabini će biti ugrađeni odvojeni displeji za instrument tablu i multimedijalni sistem, dok Free, Passion i Dreamer imaju displej sa tri ekrana koji obuhvata celu širinu prednjeg panela. .

Najverovatnije će Voyah H37 biti dostupan kao hibrid i kao „čistokrvni“ električni automobil, ali još nema detalja o tehnologiji. Treba imati na umu da se u Kini, nakon prošlogodišnje restilizacije, Voyah Free nudi samo sa hibridnom instalacijom i samo u jednoj konfiguraciji, međutim, u drugim zemljama, uključujući Rusiju, SUV i dalje ima nekoliko verzija.

Očekuje se da će zvanična prezentacija novog krosovera biti održana do kraja ove godine. Očigledno, model će biti jeftiniji od Voyaha Free, koji na domaćem tržištu danas košta 266.900 juana odnosno nešto više od 34 hiljade evra.

AutoRepublika

(133)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Izgleda mnogo bolje od Tiguana i Tuarega! Takav auto za samo 34.000 evra?!