1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota najavila novo izdanje modela Tacoma
Toyota najavila novo izdanje modela Tacoma
0

Toyota najavila novo izdanje modela Tacoma

163
0
Podelite sa prijateljima:

Takozvani „SuperBowl“ je za Amerikance ono šta je finale svetskog prvenstva u fudbalu za ostatak sveta. Tradicionalno finale američkog fudbala je ove godine gledalo više od sto miliona ljudi, a ekipa Kanzas Sitija je pobedila protiv San Franciska u uzbudljivoj završnici. Ali SuperBowl nije samo sportski događaj već i komercijalni.

Nijedan drugi datum u godini ne tera Jenkije da potroše toliko novca na hranu, piće i zabavu, a ako želite da vaša korporacija bude primećena, onda je potrebno i da se reklamirate tog dana. Naravno, tako nešto ne može da bude jeftino, pa 30 sekundi reklame navodno košta više od sedam miliona dolara. Samim tim, mnogima su reklame zanimljivije od same utakmice i interesantno je videti kako izgleda nešto šta košta 233 hiljade dolara po sekundi.

Za nas ljubitelje četvorotočkaša, najzanimljivije je videti reklame iz automobilskog sveta. A Toyota je ove godine iskoristila SuperBowl da nam najavi da ćemo uskoro videti „najmoćnije izdanje modela Tacoma u istoriji“. Za one kojima je ovaj kamionet nepoznat, da kažemo da je reč o vozilu sličnih dimenzija kao model Hilux i izuzetno je popularan „preko bare“.

Protekle godine je isporučeno 234.768 primeraka u Sjedinjenim Američkim Državama, što je bilo više nego bilo koji drugi rival. Nova generacija je predstavljena krajem prošle godine i nudi se isključivo sa nekoliko konfiguracija novog 2,4-litarskog turbobenzinca. U baznom izdanju razvija 228 konjskih snaga, a za kupce koji se odluče za proterenski paket TRD Sport, ona skače na 270 „grla“.

Mušterije koje izaberu opcioni osmostepeni automatski menjač dobijaju još osam „konja“, što je ujedno ista snagu koju je prethodni 3,5-litarski atmosferski motor razvijao.

I o čemu onda Toyota priča u već opisanoj reklami? Pa reč je o hibridu koji japanski gigant naziva iForce Max. Kombinovaće spomenuti turbobenzinac sa električnim agregatom za ukupno 326 konjskih snaga, a u izložbeno-prodajnim salonima bi se trebalo da se pojavi na leto.

iForce Max će biti dostupan samo na najskupljim paketima i trebalo bi da košta između 3.930 do 5.770 dodatnih dolara. Barem toliko moraju da izdvoje vlasnici bratskog pikapa Tundre za hibridno izdanje, pa ne sumnjamo da će ista strategija biti iskorišena i sa Tacomom. To znači da bi početna cena ovog pikapa koštala 43 hiljade najmanjih zelenih novčanica, što nije niska suma novca, ali je istovremeno manje-više očekivana.

Kao što smo spomenuli iForce Max stiže u izložbeno-prodajne salone na leto i ne sumnjamo da će pomoći Tacomi da zadrži titulu bestselera u klasi.

AutoRepublika

(163)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments