1. Home
  2. Vesti
  3. Ažurirana Škoda Octavia bez kamuflaže
Ažurirana Škoda Octavia bez kamuflaže
4

Ažurirana Škoda Octavia bez kamuflaže

2.66K
4
Podelite sa prijateljima:

Dizajnerske skice restilizovane Škode Octavije u formi liftbeka i karavana objavljene su pre nedelju dana (pisasmo o tome), a sada je objavljen poslednji video tizer: prikazuje automobile bez mrlje kamuflaže. Onlajn premijera biće održana 14. februara, ali sumnjamo da će se iko zaljubiti u „osmi model Škode“.

Podsetimo, Octavia je u svojoj trenutnoj četvrtoj generaciji od 2019. godine; ostaje globalni bestseler brenda: 2023. godine, oko 191.900 jedinica je prodato širom sveta (+36%).

Dodatni delovi dnevnih svetala pojavili su se u farovima; izrađivali su se u vidu zakošenih traka. Pored toga, Škoda Octavia je dobila nove branike i drugačiju rešetku hladnjaka, a diodno punjenje je zamenjeno u zadnjim svetlima. Pa, paleta boja karoserije je takođe proširena – posebno, narandžasti automobil je vidljiv na tizer snimcima. Kao i ranije, kupcima će biti ponuđena i verzija Sportline i nabrijana varijanta RS sa sportskijim izgledom.

Unutrašnjost do sada nije bila objavljena. Međutim, lako je pretpostaviti da je unutra instaliran novi multimedijalni sistem – Octavia je verovatno dobila veće ekrane. Takođe bi mogli da zamene virtuelnu instrument tablu i jedinicu za kontrolu klime, a modelu su obećani i poboljšani bezbednosni sistemi.

Prema preliminarnim podacima, Škoda Octavia je zadržala benzinski turbo trocilindraš 1.0 TSI i turbo četvorocilindraše 1.5 TSI i 2.0 TSI, kao i turbodizel 2.0 TDI. Istovremeno, moguće je da najprodavanija Škoda sada ima hibridni dodatak tipa MHEV. Naravno, priključni hibrid iV ostaje u službi – kao i drugi modeli VW grupe, ova verzija bi trebalo da pređe sa 1.4 TSI na 1.5 TSI.

Škoda priprema i model za siromašna tržišta – mali krosover.

AutoRepublika

(2661)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Gde se pali svetlo?

MRN

Bolje je dok je mrak 😊

Cuore sportivo

Ruzna.

Balkanboj

Pa dobro, moraju s vremena na vreme da se useru u dizajn farova.