1. Home
  2. Prezentacije
  3. Tajlandska verzija Toyote Corolle Cross ažurirana
Tajlandska verzija Toyote Corolle Cross ažurirana
3

Tajlandska verzija Toyote Corolle Cross ažurirana

165
3
Podelite sa prijateljima:

Toyota Corolla Cross proizvodi se od 2020. godine, a svetska premijera održana je na Tajlandu, gde je proizvodnja prvi put uspostavljena. Stoga nije iznenađujuće što je trenutna blaga restilizacija takođe prvi put sprovedena sa automobilom tajlandske proizvodnje.

Međutim, pošto se verzije modela Corolla Cross za različita tržišta po izgledu razlikuju samo po manjim karakteristikama, može se pretpostaviti slični dizajn u drugim zemljama.

Glavna inovacija bila je pojava rešetke hladnjaka bez okvira, koja je integrisana u prednju masku: dizajneri sve više koriste takvo rešenje (naročito u Kini). Oblik farova je isti, ali su LED trake svetla za vožnju sada smeštene niže i povezane su na moderan način. Promenjeni su branici, ponuđene su nove opcije točkova i dodatna boja karoserije (cementno siva metalik).

Paket GR Sport zadržava sopstveni paket za karoseriju i rešetku hladnjaka.

U kabini pažnju privlače novi, veći ekrani za digitalne instrumente (12,3 inča) i medijske sisteme (10,1 inča). Potonji je izgubio fizičku dugmad i ručke, ali je dobio podršku za Apple CarPlay i Android Auto. Lista opreme uključuje bežično punjenje, USB Type-C konektore i ažurirani vlasnički kompleks aktivne bezbednosti Toyota Safety Sense. Konačno se pojavio panoramski krov (bez kliznog dela, ali sa električnim suncobranom). Na raspolaganju su dve opcije presvlake sedišta: crna i grimizna.

Tehnička komponenta se nije promenila. Na Tajlandu, Corolla Cross je i dalje dostupna sa izborom između dva pogona. Početna benzinska verzija opremljena je atmosferskim motorom 1.8 (140 KS) uparenim sa varijatorom Super CVT-i. Tradicionalni hibrid je tu sa istim motorom 1.8, ali oslabljenim na 98 KS, elektromotorom (72 KS) i elektromehaničkim varijatorom. Ukupna snaga sistema je 122 KS. Kao i ranije, na Tajlandu se nudi samo pogon na prednje točkove, iako su verzije sa pogonom na sve točkove dostupne u drugim zemljama.

Prodaja ažuriranog modela Toyota Corolla Cross je već počela na Tajlandu.

AutoRepublika

 

(165)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zoca

Veliki igraci u moto-industriji (Trijumph,japanci..)imaju pogone na Tajlandu ,radna snaga je disciplinovana.

MRN

“ grimizna “ boja ?
Morao sam da potražim pomoć „doktor Gugla“ 😊 Nije do AR, već do moje opšte nekulture ..

BB

Jesu li povećali prostor? Ako nisu, džaba su krečili