1. Home
  2. Prezentacije
  3. Hyundai Tucson je renoviran
Hyundai Tucson je renoviran
9

Hyundai Tucson je renoviran

4.12K
9
Podelite sa prijateljima:

Četvrta generacija Hyundaijevog Tucsona je debitovala pre tri godine, pa je sada došlo vreme za planiranu restilizaciju. Uopšteno govoreći, retuširani krosover nastavlja da prati dizajnerski koncept nazvan Parametric Dynamics, ali je postao više brutalan u detaljima i dobio je nov enterijer.

Sudeći po onome što piše razvojni tim, pokušali su da učine model Tucson učine masivnijim na oko. Osobena maska hladnjaka s interisanim dnevnim svetlima nastavlja svoje prisustvo u ovom četvorotočkašu i nakon redizajna, ali sada stiže s agresivnijim stilom. Prednji odbojnik je dobio uglovitije oblike, naglašena je imitacija zaštite podvozja, iako je napravljena od srebrne plastike.

Levi Tucson beše, a u desni se pretvoriše

Priča se u istom duhu može nastaviti i na temu bokova i stražnjice krosovera. Azijat je dobio zadnji kraj i stranice s izmenjenom teksturom branika, dok su pragovi vrata i lukovi iznad točkova postali grublji, više mačo. Više je i one grube mat plastike koja budi asocijacije na vožnju po lošim terenima. Promena nisu pošteđeni ni naplaci izrađeni od lake legure.

Paleta boja školjke je raširila grudi pa se tu našlo mesta i za dve nijanse koje proizvođač naziva: Matte Pine Green i Ultimate Red Metallic. Jasno vam je da se radi o neki individualizovanim verzijama zelene i crvene farbe.

Mnogo je više novina u enterijeru. Zapravo, Tucson je dobio potpuno novu čeonu tablu i ona je usklađena sa savremenim dešavanjima. Vidimo dvostruki i blago zakrivljeni panoramski ekran na kom su ispisi virtuelne instrumentacije i multimedijalnog sistema. Naravno, dva su ekrana koja su spojena „nečujno“, i svaki od njih poseduje dijagonalu od 12,3 inča.

Glavno iznenađenje modernizovanog enterijera se tiče uvećanja broja fizičkih tastera, onih koje pipneš, okreneš, zavrneš – pa se nešto u tvom životu promeni! Multimedijalni sistem i uređaj za klimatizaciju su opremljeni tasterima i dugmićima. Hyundai očigledno veruje da je dobitna kombinacija u ovoj oblasti ona koja obuhvata miks senzora i tastera. Verovatno ima smisla.

Ručice menjača na centralnom tunelu više nema. U skladu sa poslednjom modom, prešla je na stub upravljača i nalazi se ispod ručice za upravljanje radom brisača. Njegovo nekadašnje mesto zauzele su platforme za bežično punjenje na internet povezivih spravica i golema kutija za odlaganje sitnica. Sama centralna konzola je sada „plutajućeg“ tipa. Pored toga, unutrašnjost je dobila novi, trobojni dizajn i prošireno atmosfersko osvetljenje.

Detalji o tehničkim promenama i cenama biće naknadno objavljeni. Ažurirani krosoveri će se pojaviti na južnokorejskom tržištu u narednim nedeljama, ali zato u Evropi, gde je inače Hyundai Tucson prošle godine zauzeo prvo mesto po prodaji u svojoj klasi, neće ga biti pre početka nove godine.

AutoRepublika

(4120)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

S vana je malo dopadljiviji, ali volan je mnogo ljepši nego ranije

Rikošet

Ponude više novosti s redizajnom nego neki proizvođači s novim modelima…

MRN

Šteta što su ručicu selektora AT-a preuzeli sa nove Kone, a ne sa Ioniq-a.

Realan

Prijatelju, ručica na novoj koni = ručica na Ioniqu 5 i 6, tako da ne vidim šta je tu razlika

MRN

Jeste isti princip funkcionisanja (sa 100%), ali, dizajn/oblik nije isti. Ona ručica na Ioniq-u deluje meni izuzetno bogato u odnosu na onu sa nove Kone. Bar sam ja to tako doživeo. A priznaćeš, svako od nas ima pravo na lični doživljaj dizajna. I svega ostalog.
😊

Matija

Stari je lepsi, prednji kraj. Obe generacije imaju na stranicama suvise reljefa. Novi kokpit nije lepsi, samo je drugaciji. Predhodni je imao vise svog karaktera, ovako radikalna promena nije bila potrebna. Menjac na stubu volana? Da li se sa vozackog mesta lako uocava u kom se polozaju nalazi rucica? Zadnji deo je takodje preopterecen detaljima.

Realan

Jako lako se uočava pošto je ručica fiksirana. Okreće se samo polovina ručice i to klik u napred za drive, klik u nazad za Neutral ili Rikverc. P taster sa strane ručice. Ništa jednostavnije

M M

Božićna jelka…
Šljakti onako, ciganski.
Sad su četinarski izgled prebacili na svetleća šišarka…..
Ne bi ga kupio pa taman išao peške.

Gitch

Ne bi ga kupio jer vise cenis njemačko dizel auto iz 2003 koje verovatno i voziš pa taman i da imaš para kupio bi sigurno golfa 7 dizOla jer je to nešto najbolje što je sVIjet vidijo, odma posle ražnja za prasiće i nepostojanog h