1. Home
  2. Prezentacije
  3. Debitovao Duster s logotipom Renaulta i potpunim informacijama
Debitovao Duster s logotipom Renaulta i potpunim informacijama
11

Debitovao Duster s logotipom Renaulta i potpunim informacijama

9.82K
11
Podelite sa prijateljima:

Treća generacija krosovera Dustera je, pod rumunskim brendom Dacia i na platformi CMF-B, debitovala krajem novembra prošle godine, a početkom decembra otkriveno je pojavljivanje modela pod brendom Renault. Sada je deklasifikovana unutrašnjost samog novog SUV-a, a pored toga su se pojavile informacijje i o tehnologiji.

Turci će biti među prvima koji će moći da uživaju u novom krosoveru, a početak prodaje je zakazan za drugo ovogodišnje tromesečje.

Podsetimo, Dacia Daster namenjen Evropi proizvodi se u Rumuniji, ali će glavna proizvodna lokacija za Renaultov Duster biti turska fabrika. Inače, u Turskoj je prethodni krosover predstavljen pod markom Dacia, ali će se novi tamo prodavati kao Renault.

Renault Daster je u unutrašnjosti skoro u potpunosti ponovio viđeno kod rumunskog brata blizanca, ne računajući, naravno, amblem na volanu: ostavljeni su čak i „Grci“ koji su postali Dacijin potpis. Skupi nivoi opreme dolaze sa virtuelnom instrument tablom od 7 inča i multimedijalnim sistemom sa ekranom osetljivim na dodir dijagonale 10,1 inč, a koji se uzdiže iznad prednje ploče.

Sam tablet i centralna konzola su okrenuti ka vozaču. Još nema slika unutrašnjosti jednostavnijih verzija, međutim, kao i model s amblemom Dacije, osnovni turski Renault Duster će verovatno imati analogne instrumente i jednostavan radio aparat.

Što se tiče dizajna spoljašnosti, Renaultov krosover se odlikuje osobenim stilom prednjeg dela, pa tako pruža drugačiju rešetku hladnjaka, na kojoj je, umesto uobičajenog oblika dijamanta, veliki natpis s imenom galskog brenda. Dimenzije automobila su verovatno iste: dužina „trećeg“ Dacijinog Dustera je 4.343 milimmetra, do je međuosovinsko rastojanje na nivou od 2.657 mm.

Mehanika i tehnologija su identične kao kod Dacijinog SUV-a. Novi Renault Duster će u Turskoj biti u ponudi sa trocilindričnim motorom s indeksom 1.0 TCe LPG i 100 konjskih snaga, a koji radi na benzin i propan. Takođe će biti moguće kupiti „blagohibridni“ krosover sa benzinskim turbo motorom 1.2 TCe (130 KS) i 48-voltnim sistemom, a samo za ovu modifikaciju je dostupan pogon na sva četiri točka.

Na vrhu ponude je hibrid E-Tech s pogonskim sklopom koji uključuje četvorocilindrični motor zapremine od 1,6 litara i električni motor, pa ukupna snaga ovog Dustera iznosi 140 KS. Dizeli nisu najavljeni za turski SUV, baš kao što nisu ni za evropsku verziju.

Početak prodaje rekosmo je u planu za drugi kvartal, dok je u Južnoj Americi zadržan Duster prethodne generacije. Doduše, restilizovan.

AutoRepublika

(9821)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

11 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Cudna igra Renoa! Postapa se Dasterom da bi popravio poslovni bilans?! Kakva li ce biti cena novog Reno-Dastera, da nije resio da skoci u premijum??? 🙂

Tamo Daleko

Renault vec 20 godina prodaje Dacia proizvode pod svojim imenom na vecini svetskih trzista osim u Evropi. Duster prve generacije se osim Renault Duster u nekim zemljama prodavao i kao Nissan Terrano.

M M

Odavno je Dajčola sa znakom Renaulta. Revcimo u Rusiji ne postoji Dajčola. A Renault u Rusiji se skoro svaki Dajola sa deugim amblemom.

Što se Turske fabrike tiče, to je ja mislim najgora proizvodna jedionica Renaulta. Odatle su uvek izlazili poluproizvodi (čast izuzetcima) i i sključivo za bedna tržišta. Ta fabriika je do skorea bila većinski privatni turski kapital. Sad ne znam ali verujem da je isto. Hebala ih Bursa

Izmenjeno 2 meseci pre od strane M M
BB

Šta se čudiš, Dačija je sad bolji dio Renault grupe, ovo je u suštini napredak 😀

Matija

Ovo mi lici na akciju u kojoj VW lepi svoj emblem na modele Skode da bi zakrpio svoj bilans!

M M

Što se ne zahe***baše, pa ne napraviše model sa DCI motorom. Ali ne, samo teraj do krajnje sopstvene propasti…

Tamo Daleko

Duster prosto vapi za jednim jednostavnim 2.0 atmosferskim bezincom i jednim DCI za sva trzista van Evropske unije. I potencijalno reduktorom kao opcijom. Gde bi mu bilo kraja.

Renault Terminator🇷🇺Z

Upravo to.Samo to niko u Renaultu da shvati,zato i propadaju.

Trt

Nekad o boraniji niko nije pricao. Pricalo o dobrom steku ili pecenju. Ovo ce da voze neki bogati radnici, pod uslovom da imaju para da sipaju benzin u nesto sto trosi 10-12 litara, a npr u Holandiji se blizi ceni od 2.50€. a plata 1800€

Aleksandar Zlatković

Kako da Duster 3 ima istu dužinu kao Duster 2, a trebalo bi da je novajlija nešto veći po gabaritima, ili je to samo slučaj sa modelom s Renoovim znakom?

Interceptor

Kratko i jasno….lepo izgleda, sve je super sem palete motora koju nude..nijedan nije dobar niti ce dobro proci sve dok ne ubace dizel motor i klasican benzinac minimum 1600cm3.