1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Consumer Reports navodi koje popularne automobile izbegavati
Consumer Reports navodi koje popularne automobile izbegavati

Consumer Reports navodi koje popularne automobile izbegavati

1.10K
10
Podelite sa prijateljima:

Consumer Reports je već skoro 90 godina jedan od glavnih izvora šta (ne) kupiti u Sjedinjenim Američkim Državama. Pre nego što je postojao internet, gde danas možete da pročitate iskustva vlasnika sa određenim proizvodom, Consumer Reports je davao svoje preporuke na osnovu njihovog istraživanja i iskustava drugih osoba. Bilo da kupujete peglu, televizor, automobil, pa i kutiju šibica, Consumer Reports je tu da pomogne (ili barem tako kažu).

Njihovi izveštaji su često bili na udaru javnosti jer često ne preporučuju neke zaista popularne četvorotočkaše. Primera radi, Consumer Reports će vam reći da zaobiđene američki bestseler pod imenom Ford F Serija, iako „preko bare“ uživa u „božanskom“ statusu.

Njihova najnovija lista je slične prirode i spominju da bi neke modele, koje kupci prosto obožavaju, trebalo zaobilaziti, a ovo su samo neki od njih, nama zanimljivi.

Prvi na listi je gradski krosover Chevrolet Trax. Reč je o jednom od najjeftinijih novih modela u Americi i košta tek 20.500 dolara, ali Consumer Reports kaže da kupci ne vole turbobenzince sa tri cilindra uz jeftini enterijer i ne baš veliki prostor za svoju klasu. Dodaju da će kupac bolje proći ako kupi Toyotu Corollu u hečbek izdanju, koja je na papiru nešto manja, ali zapravo ima više prostora u enterijeru uz naravno čuvenu japansku pouzdanost.

Ništa bolje nije prošla ni Volkswagenova Jetta, inače jedan od retkih pristupačnih evropskih četvorotočkaša u Sjedinjenim Američkim Državama. Kupci vole ovu limuzinu zbog povoljne cene, ali Consumer Reports kaže da su mušterije veoma nezadovoljne na duži period zbog mehaničkih problema i visokih troškova održavanja. Preporučuju vam da izdvojite koji dolar više i kupite Mazdu 3 ili Hyundai Elantru.

Ni Mercedes nije dobro prošao na listi. Model CLA na prvi pogled deluje fantastično, ali za njega važi ona teorija „koliko para toliko i muzike“. Consumer Reports kritikuje pouzdanost koja je kod ove trokrake zvezde ispod proseka, a nije im se dopala ni veoma uska zadnja klupa, pa preporučuje kupcima da obrate pažnju na Audi A3 ili Acuru Integru. Sličan zaključak stiže i na račun modela C Klasa, koji takođe ima problema sa pouzdanošću, a prednost dobijaju rivali kao što su BMW Serije 3 i Cadillac CT5.

Na kraju dana, sumnjamo da će ovakva izjava i ovako iznete preporuke promeniti odluke kupaca, ali opet je zanimljivo videti da ukus klijenata nije uvek isti, kao što to uostalom mediji tvrde.

AutoRepublika

(1103)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

10 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

po njihovom najbolje je da se prodaju samo japanske kotrljarke i niko drugi ne treba da proizvodi automobile,
CR – američka ciganija

DOLF

Čudi me za prostor u Chevrolet Trax-u, gledao sam ga često na yt i nisam primetio da je iko bio razočaran unutrašnjim prostorom, jedino me je čudilo da nisu stavili onaj trocilindraš od 1342 cc. Smešno je kada napišeš da kupci nisu zadovoljni jeftinom plastikom, a jedan je od najjeftinijih modela na tržištu. Kupci su čudo, kod ovih najjeftiniji smeta plastika, kod onih najskupljih smeta cena.

BB

I to još Toyotu Corolu navodi kao referencu prostora…

MRN

Mislim da u svom segmentu Corolla HB može biti etalon odsustva prostora u kolima (zajedno sa 308 i Astrom ).

Šteta što se i u USA ne nudi sa 3-cilindričnim 1,5 motorom.

Kitittelj

Imao sam utisak da 208 ima vise prostora na zadnjoj klupi od Corolle HB. Uzas.

M M

Predlažem realnost…
Da se obiđe Kustomer Reporc….
Logika američka, laička i sigut+rno netačna.
Pri tome nisam ni čitao šta su preporučivali – kudili.
Znači, samo obići.

PS
Sem Zokina Amerikanina. Ovo je za njega pravo…

BB

Izgleda da uzimaju lovu od proizvođača, a koji ne pristaju njih ocrne…

Yankee

Consumer Reports je specifican bas po tome sto ne prihvataju reklamiranje i ne uzimaju novac od proizvodjaca za proizvode koje (ne) preporucuju. Bas zbog toga i imaju veliki ugled.

Tamo Daleko

Chevrolet Trax? To bi trebalo da bude prva generacija Opela Mokka-e, koja se amerima uvaljivala do skoro iako je u Evropi prestala da se prodaje ima pet godina. Naspram njega, Dacia Duster mu dodje kao premijum. Nije bas toliko blesav ovaj Consumer Reports koliko se na prvi pogled cini.

Yankee

Prva generacija Mokke se u Evropi proizvodila do 2020. godine. Chevrolet je prodavao Trax prve generacije do 2022. godine. Eto kolika je razlika. S tim sto je Mokka jedan od Opelovih bestselera u Evropi i veoma bitan model za Opel, a Trax je obican low-budget u Americi za one ljude koji ne mogu da priuste nesto bolje.