1. Home
  2. Vesti
  3. Lotus planira rivala za Bugatti Chirona?
Lotus planira rivala za Bugatti Chirona?
0

Lotus planira rivala za Bugatti Chirona?

270
0
Podelite sa prijateljima:

Prema najavama britanskih stručnih magazina, Lotus trenutno radi na razvoju hiperautomobila koji bi trebalo da izazove Bugattijevog Chirona. 

Ostrvski mediji navode da će Lotusov hiperautomobil koristiti isključivo električnu energiju za pogon, kao i da će cena iznositi oko 2,5 miliona američkih dolara. Prve vesti kažu i da će britanska marka početkom naredne godine, najverovatnije na Salonu automobila u Ženevi, predstaviti konceptualno izdanje ovog modela, a da će serijski primerak premijerno biti prikazan početkom iduće decenije.

Geely, koji je vlasnik Lotusa, ima nameru da ovaj brend pretvori u „krunski dragulj“ kineske kompanije, te je cilj da britanska marka predstavlja krunu ponude kineskog giganta u Evropi.

Kinezi navodno ne žale para te je Lotusu postavljen ogroman budžet za razvoj novog električnog hiperautomobila. Britanci javljaju da projekat nosi šifru „Omega“ kao i da je projektovana snaga automobila najmanje 1.000 ks. Istovremeno se tvrdi i da će ovaj model imati pogon na sve točkove, kao i da će autonomija po jednom punjenju iznositi najmanje 400 kilometara.

Ako se Lotusov plan obistini, onda će hiperautomobil ove kuće direktno se takmičiti sa „tradicionalnim“ asovima u ovom segmentu iz Bugattija i Koenigsegga, ali i nadolazećim Rimcem C_Two.

 

(270)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments