1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche 911 ne zna za krizu, u prvom polugodištu ostvaren rast prodaje
Porsche 911 ne zna za krizu, u prvom polugodištu ostvaren rast prodaje
0

Porsche 911 ne zna za krizu, u prvom polugodištu ostvaren rast prodaje

188
0
Podelite sa prijateljima:

Jedna od ikona automobilske industrije beleži komercijalni uspeh uprkos čitavoj korona krizi. 

U doba kada sa svih strana čujemo samo novosti o padu prodaje, zaduživanju i krizi koja je žestoko udarila na voljenu nam automobilsku industriju, lepo je videti da se bar legende poput 911-ice ne daju tako lako.

U prvih šest meseci ove godine, Porsche je prodao 12% manje vozila nego u istom periodu lane, s tim da je kumulativno isporučeno 116.964 automobila. Najpopularniji model nemačke marke bio je Cayenne koji je prodat u 39.245 primeraka, dok je na drugoj poziciji Macan sa 34.430 dostavljenih jedinica.

Treće mesto pripada legendarnoj 911-ici koja je u razdbolju od januara do juna 2020. godine stigla do 16.919 novih vlasnika, što je za 2% bolji rezultat nego u 2019. godini! Treba istaći i da je električni prvenac Porschea – Taycan, uspeo da stigne do 4.480 kupaca.

Za nemački brend najvažnije tržište nalazilo se u Aziji, odnosno u pitanju je Kina. U ovoj zemlji je prodato 39.603 automobila sa znakom Porschea (-7%), dok je kumulativna prodaja u Aziji i Africi iznosila 55.505 vozila. Kada je reč o prodaji u Evropi, i ona je u padu od 18%.

Tako je ova premijum marka na Starom kontinentu isporučila 32.312 četvorotočkaša, od čega je 10.702 završilo na matičnom nemačkom tržištu (-25%). Porsche navodi da je u prvom polugodištu uspeo da proda 29.102 automobila (-21%) u Americi, s tim da je čak 24.186 jedinica dostavljeno u SAD.

Pres odeljenje Porschea ističe da su u poslednjem mesecu prvog polugođa primećeni znaci oporavka u Evropi, s tim da je oporavak u Kini počeo značajno ranije.

AutoRepublika 

(188)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments