1. Home
  2. Life
  3. Swarovski i Continental predstavljaju prvi na svetu stakleni ekran osetljiv na dodir na CES-u
Swarovski i Continental predstavljaju prvi na svetu stakleni ekran osetljiv na dodir na CES-u

Swarovski i Continental predstavljaju prvi na svetu stakleni ekran osetljiv na dodir na CES-u

127
1
Podelite sa prijateljima:

Najveći svetski sajam elektronike koji se održava u Las Vegasu je odlična prilika za dobavljače u automobilskom sektoru da otkriju svoje inovacije za sledeću generaciju novih automobila. Continental je jedan od prvih koji je pokazao novi ekran osetljiv na dodir za multimedijalne sisteme, takozvani „Crystal Center Display“.

Do sada su ekrani osetljivi na dodir za multimedijalni sistem imali aluminijumsko ili plastično spoljno kućište. Zato je napravljen korak napred u vidu prvog ekrana na svetu čija je struktura napravljena od stakla. Nedostaje mu tipičan sjajni crni okvir, tako da se slika proteže do poluprovidnih ivica, prenoseći veći osećaj luksuza što je idealna opcija za prestižne brendove, a to je privuklo i Swarovski.

Austrijska specijalizovana kompanija za nakit stavila je na sto trodimenzionalno zatamnjeno staklo prave veličine kako bi ponudila transparentan i upečatljiv izgled, kao i postojan i izdržljiv, sa posebnim rezom i poliranjem na ivicama. Na CES-u 2024 premijerno je predstavljen prototip veličine 10 inča, malog za dimenzije koje dostižu u najnovijoj seriji automobila, dok je Continental stavio svoju mikro-LED tehnologiju koja mu omogućava da ponudi najbolje nivoe osvetljenosti i kontrasta zahvaljujući pikselima sa pozadinskim osvetljenjem.

Ova tehnologija mikro-elektroluminiscentnih dioda je dizajnirana da stvori osećaj uzgona na slikama koje se stvaraju, na primer, u sistemima za pomoć pri vožnji ili u prikazu različitih informacija. Još jedan korak u interfejsu čovek-mašina za koji se Continental nada da će biti zainteresovani za neke od proizvođača sada kada se svi brendovi klade na minimalizam u dizajnu enterijera.

Continental, koji je nagrađen na velikom događaju u oblasti elektronike za ovaj zanimljiv novitet, uveren je da će stakleni displej „privući pažnju i pobuditi emocije“, a da se Swarovski sve više integriše u svet automobila. Do sada je kompanija sarađivala samo sa BMW-om, kristalna iDrive kontrola na iX, i7 i seriji 7 nosi svoj pečat, kao i fini farovi luksuzne limuzine nemačkog brenda.

AutoRepublika

(127)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Dopada. Mislim da ce moja zena da kupi prvi tablet sa ovim dizajnom. 🙂