1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Hyundai pogođen štrajkovima u Južnoj Koreji
Hyundai pogođen štrajkovima u Južnoj Koreji
0

Hyundai pogođen štrajkovima u Južnoj Koreji

238
0
Podelite sa prijateljima:

Hyundai Motor doživljava prekide u proizvodnji u proizvodnim pogonima u Koreji zbog štrajkova koje su organizovali sindikati. Razlog su nesuglasice u vezi sa platama.

The Korea Herald je saopštio da se Hyundai suočio sa privremenim zastojem u proizvodnji kada je glavni sindikat uveo parcijalnu obustavu rada u trajanju od šest časova. U izveštaju se kaže da je planiran štrajk od 12 časova, jer nije došlo do ostvarivanja dogovora.

Korejski list je primetio da je ovo sedma uzastopna godina u kojoj sindikati organizuju štrajkove. Krajem juna nije došlo do dogovora, nakon što je Hyundai Motor predložio povišice i bonuse za koje je sindikat rekao da „ne ispunjavaju očekivanja“.

Sindikat zahteva povećanje od 5,3 odsto na osnovnu mesečnu platu kao i dodatak na prebacivanje plana u vrednosti do 30 odsto neto profita Hyundai Motora iz 2017.

Sindikat i predstavnici kompanije će održati još jednu rundu pregovora, sa ciljem da se pronađe kompromis pre početka sezone godišnjih odmora, krajem ovog meseca, kaže se u izveštaju.

Takođe, sindikat je zakazao interni sastanak da bi odlučio da li da sprovede dodatne štrajkove sledeće nedelje.

 

(238)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments