1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Renault 4L pretvoren u hotelsku sobu
Renault 4L pretvoren u hotelsku sobu
1

Renault 4L pretvoren u hotelsku sobu

690
1
Podelite sa prijateljima:

Za prizor Renaulta 4L s hotelskom sobom u zadnjem delu, viđen (nažalost samo) na naslovnoj fotografiji je zaslužan francuski dizajner Matiju Lener, ili u orgininalu Mathieu Lehanneur – za one koji požele da pretraže globalnu mrežu za još njegovih radova.

Podsetićemo da legendarni Renault 4 tokom ove godine slavi svoj šezdeseti rođendan, a istorijsku priču u čast malog diva možete pročitati ovde. Ni sam konstruktor vozila koje je obeležilo jednu eru nije dozvolio da veliki jubilej prođe tiho. Poslednje u nizu iznenađenja koje nam je s ovim u vezi priredio Renault jeste nazvano: Suite N ° 4.

U principu, to je nov naziv za model 4L koji je transformisan od strane pomenutog francuskog dizajnera na način da predstavlja hotel na točkovima! Stilista je na ovaj način, kako kaže, „želeo da dočara novo iskustvo mobilnosti i putovanja“, pa je tako još dodao da mu je bila ideja da „načini hibridnu tvorevinu koja bi objedinila svet automobilizma i hotelsku arhitekturu pod otvorenim nebom“. Najveću draž po njegovom mišljenju predstavlja to što „ovu hotelsku sobu možete preneti gde god poželite – pored mora, posred cvetnih polja ili u srce grada“.

Kao što vidimo na slici, silueta originalnog modela 4L je očuvana, ali je zato nadstrešnica na celom zadnjem kraju vozila izrađena od polikarbonata. Krov se sastoji i od solarnih panela koji propuštaju sunčeve zrake, dok je prednji kraj zamišljen kao zona u kojoj dominira nova rešetka hladnjaka izvedena od brušenog aluminijuma.

„Spavaća soba“ se nalazi odmah iza prednjih sedišta i poseduje podupirače i ležajeve. Dva zidna fenjera obezbeđuju dovoljno svetlosti u tom delu kabine koji je presvučen u debelu rebrastu tkaninu. Zato je prednji deo presvučen žutim somotom, pri čemu su obe tkanine galskog porekla. Uklonjiva drvena klupa je skrivena u zadnjem odbojniku, a kada se klupa rasklopi onda se može skriti iza čuvenih vrata prtljažnika. Podsetićemo da je model 4L bio prvi automobil s ovim tipom otvaranja vrata od gepeka.

Predstavljeni primerak Renaulta 4L je preveden na današnji inženjering izraz, što će reći da je elektrifikovan, to jest opremljen električnim agregatom. Biće izložen u Renaultovom ateljeu na Jelisejskim poljima, već od novembra, pa ko voli i ima mogućnost, može da ga vidi tamo.

Zamolićemo Pericu Rajkovića da ga fotografiše iz više uglova i podeli iskustvo s nama.

AutoRepublika

(690)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Ma ne valja za hotelsku sobu, ovi francuzi se mnogo ljuljaju 😜 možda nekog VW da uzmu 😉🤣