1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Škoda najavljuje unapređenu Octaviju
Škoda najavljuje unapređenu Octaviju
0

Škoda najavljuje unapređenu Octaviju

273
0
Podelite sa prijateljima:

Škoda Octavia je u svojoj trenutnoj četvrtoj generaciji od 2019. godine i još uvek je najprodavaniji model češke marke, a prošlu godinu je definitivno završila u plusu na globalnom tržištu.

Dakle, ako je 2022. godine, nakon što je Škoda napustila Rusiju, globalna prodaja Octavije opala za 30% na približno 141.100 jedinica, onda je prema rezultatima za tri kvartala 2023. godine, oko 145.000 liftbekova i karavana već prodato širom sveta (+36%; statistika za celu 2023. pojaviće se malo kasnije).

Kao što to obično biva, svaki model nakon nekoliko godina mora da prođe kroz „zatezanje bora“, pa je češka kompanija na svojim stranicama na društvenim mrežama objavila tizer sa osveženom Octavijom.

Očigledno, glavna nova stvar će biti optika. Prednja svetla će zadržati svoj oblik, ali će imati dodatne delove svetla za vožnju: ovi delovi će biti napravljeni u obliku zakošenih pruga „a la Peugeot“. Pored toga, biće zamenjeno punjenje dioda. Verovatno će se retuširati i branici i rešetka hladnjaka. Generalno, restilizovana Škoda Octavia će izgledati agresivnije od trenutnog modela.

Očekuje se ugradnja novog multimedijalnog sistema u kabinu – za Octaviju će biti obezbeđeni veći tableti (sadašnji automobili sa petoro vrata imaju ekrane dijagonale 8 do 10 inča).

Pretpostavlja se da će u Evropi Škoda Octavia i dalje biti dostupna sa benzinskim turbomotorima 1.0 TSI, 1.5 TSI i 2.0 TSI, kao i sa turbodizelom 2.0 TDI. U isto vreme, model bi mogao dobiti mild hibridnu verziju.

Priključni hibrid Octavia iV, nakon ostatka benzinsko-električnih modela koncerna VW, preći će na turbo motor 1.5 TSI umesto starog 1.4 sa istim sufiksom.

Premijera ažurirane Octavije zakazana je za februar ove godine.

AutoRepublika

(273)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments