1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Restomod Alpine A310 kao uvertira u istoimeni novi model francuske marke
Restomod Alpine A310 kao uvertira u istoimeni novi model francuske marke
1

Restomod Alpine A310 kao uvertira u istoimeni novi model francuske marke

133
1
Podelite sa prijateljima:

U Alpineu, zvezda je bio i oduvek se zvao A110. Prvo ime je 1971. zamenjeno A310, kupeom u formatu 2+2, kompaktnog i ugaonog stila. Na tržištu do 1984. godine, dugo vremena nije bio voljen. Razlog za njegov tržišni neuspeh delom je i zbog slabe završne izrade. Poslednjih godina A310 tiho vraća popularnost.

Najnovija kreacija italijanskih dizajnera iz studija Erre (Erre Design Studio) to svedoči, jer su zamislili restomod Alpine A310 pod nazivom Tredieci.

Da bi modernizovali stil modela A310, dizajneri su izgladili površine, prefinjeno osvetljenje i naglašene ravne linije. Na zadnjem delu se nalaze dve optičke jedinice, od kojih svaka sadrži tri horizontalna LED žarišta, koja nadvisuju štit čiji se tanki usis vazduha paralelno sa tlom završava vertikalnim svetlima za maglu.

Dva ventilaciona otvora na prednjoj haubi više nisu usisnici vazduha već usisivači. Škrge su i dalje tu.

 

Lamele koje su tako karakteristične za A310 su prisutne na zadnjem prozoru sa elegantnijim dizajnom; a na krmi je spojler. LED traka se nalazi ispod. Na prednjim krilima primećuju se žute trake. Dizajn naplataka takođe podseća na točkove originalnog kupea.

Alpine A310 ne inspiriše samo nezavisne dizajnere. Kao deo „proizvodnog plana“ koji uključuje lansiranje sedam električnih modela do 2030. godine, Alpine planira da plasira na tržište kupe sa 4 sedišta koji će koristiti ime A310. Ako se oslonimo na tizer ilustraciju koju je objavio brend, profil automobila će biti bliži onom svog prethodnika.

Prema informacijama, budući A310 će biti baziran na Alpineovoj platformi APP, sa međuosovinskim rastojanjem produženim za 42o mm u odnosu na budući električni A110. Biće kodnog naziva APP3. Njegova baterija će biti raspoređena između zadnje osovine i zadnjeg dela poda, obezbeđujući raspodelu mase blisku onoj kod starog A310 sa motorom nazad.

Nova generacija Alpine A310 očekuje se 2028. godine.

AutoRepublika

(133)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

A310, 1971–1985, bio je u svoje vreme neobicno moderan auto, sa ostrim skoro pravim linijama i velikim skoro ravnim i glatkim povrsinama. Njegov dizajn mogao bi sa minimalnim zahvatima da se modernizuje i dovede na nivo savremenih automobila. Pozdravljam ovu ideju marke Alpine, bice to lep kupe – konacno nesto drugo a ne samo SUV!