1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Tjuner Refined Marques predstavio kabrio Mercedes-AMG G63 sa „samoubilačkim“ vratima
Tjuner Refined Marques predstavio kabrio Mercedes-AMG G63 sa „samoubilačkim“ vratima

Tjuner Refined Marques predstavio kabrio Mercedes-AMG G63 sa „samoubilačkim“ vratima

396
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedes-Benz, u svojoj „beskrajnoj mudrosti“, nikada nije napravio G-Wagen Cabriolet u verziji AMG. Najbliže što mu je bilo bilo je G500 Final Edition iz 2013. sa atmosferskim V8 motorom i 388 konjskih snaga. Rafined Marques, tjuner iz Nemačke, odlučio je da popuni prazninu na tržištu sopstvenom verzijom kabrioleta G Klase sa znakom AMG-a, zajedno sa setom ljupkih takozvanih samoubilačkih zadnjih vrata.

Mercedes-AMG G63 Cabriolet by Rafined Marques je jedna od 20 prilagođenih kreacija koja koristi novi G63 kao bazu, zajedno sa tvin-turbo V8 motorom tog automobila sa 577 KS. Dok je opšti stil mekog krova isti kao kod verzije Final Edition sa dvoja vrata, kompanija je dodala dva manja vrata za zadnju klupu radi lakšeg ulaska i izlaska.

Izvršni direktor Rafined Marquesa Ahmed Al Bakri kaže za Motor1 da su prvobitno zadnja vrata bila dizajnirana da se otvaraju tradicionalno, kao na normalnoj G Klasi. „Onda sam rekao ne, hajde da napravimo „samoubilačka“ vrata, jer će onda olakšati pristup velikim putnicima“, kaže Al Bakri.

On takođe navodi da ga je američki super-model (odbio da imenuje) nazvala čim je saznala za G63 kabriolet, žaleći se na zadnja sedišta njenog sadašnjeg G kabrioleta, zbog kojih je pocepala haljinu i polomila štikle. Ponudila je da kupi prvi primerak prikazan na ovim fotografijama, ali se zadovoljila jednim od 20 mesta u redu.

 

Zanimljivo je da je ovaj G63 kabriolet prvobitno trebalo da bude jedinstven. Al Bakri kaže da je ideju dobio od svog sina. „Imam G Brabus koji sam napravio za njega; to je jedan jedini primerak“, kaže Al Bakri. „Jednog dana smo se vozili i on me pita: ‘Baba, zašto ne napraviš ovo sa mekim krovom da se otvara, i malim vratima za mene da mogu da uđem i izađem?’ I to me je zaintrigiralo“.

Dok je bio u procesu razvoja, Al Bakri je svojim prijateljima i klijentima, uglavnom veoma bogatim kolekcionarima sa Bliskog istoka, pričao o automobilu. Naravno, svi su želeli jednog za sebe. Tako se od jednog jedinog došlo do jednog od 20.

To što ovaj G63 kabriolet nije fabrički proizvod, ne znači da je to na brzinu urađen posao. Refined Marquesu je bilo potrebno 18 meseci razvoja da bi ovaj model bio kako treba. Al Bakri kaže da njegovi klijenti ne bi prihvatili ništa manje od fabričkog kvaliteta. Čak je gotov proizvod predstavio bivšem šefu kontrole kvaliteta u Mercedes-Benzu, koji posle sat vremena traženja nije mogao da nađe ijednu zamerku.

Naravno, većina od 20 planiranih primeraka je prodata. U stvari, Al Bakri kaže za Motor1 da čeka da klijent položi depozit. Dakle, ako neko želi jedan od ovih specijalnih G-Wagena, moraće da kupi polovnu verziju. Ali neć biti jeftinije. Al Bakri kaže da je vlasnik „China Blue“ primerka (na slikama) već dobio ponudu koja je dvostruko veća od početne cene od 1,3 miliona dolara, koju su odbili.

AutoRepublika

 

(396)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments