1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Suzuki Jimny u ulozi Renaulta 5 i Lancije Delte Integrale
Suzuki Jimny u ulozi Renaulta 5 i Lancije Delte Integrale

Suzuki Jimny u ulozi Renaulta 5 i Lancije Delte Integrale

1.29K
0
Podelite sa prijateljima:

Suzuki Jimny, kultni terenac, čest je „gost“ na našem portalu. Uglavnom su to neke tjuning verzije, naravno, i današnja priča je u tom fazonu.

Juče pisasmo o jednom kei automobilu transformisanom u Renault 4. Ista firma, DAMD, trebalo bi da pripremi metamorfozu još jednog modela, konkretno za predstojeći Salon automobila u Tokiju 2024. Prepoznata po svojoj stručnosti u izradi prepoznatljivih karoserija za male japanske automobile, kompanija će prikazati dve privlačne kreacije koje odaju počast legendarnim evropskim modelima – Renault 5 i kultna Lancia Delta Integrale.

 

Počevši od DAMD-ove interpretacije Jimnyja kao francuskog gradskog automobila, mali krosover ima farove koji podsećaju na Renault 5 i rešetku hladnjaka koja odgovara malom hečbeku. Beli točkovi daju Jimnyju izgled spreman za reli, a taj mali spojler pozadi predstavlja povratak na nežno krilo „petice“. Nalepnica sa strane kaže da ovo nije turbo model, za razliku od originalnog Renaulta 5 Turbo.

Ako želite više hardcore izgled, DAMD takođe ima Jimny inspirisan Lancijom Deltom Integrale. Firma je ponovo osmislila suštinu italijanskog reli modela sa četiri kružna fara i žutim svetlima za maglu integrisanim u branik. Tu je i veći spojler pozadi.

 

Nažalost, reli izgled ova dva krosovera nije praćen nadogradnjom ispod haube. U Japanu, mali terenski automobil dolazi sa malim turbo motorom od 658 „kubika“ sa tri cilindra koji razvija 63 konjske snage i obrtni moment od 96 Nm. Na međunarodnim tržištima postoji 1,5-litarski atmosferski motor sa 101 KS i 138 Nm obrtnog momenta. Ipak, ovi brojevi ostaju nepromenjeni.

AutoRepublika

 

(1289)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments