1. Home
  2. Vesti
  3. Nove pojedinosti u vezi Toyotinog Camryija
Nove pojedinosti u vezi Toyotinog Camryija
1

Nove pojedinosti u vezi Toyotinog Camryija

657
1
Podelite sa prijateljima:

Istina, limuzina po imenu Toyota Camry je debitovala u novembru, kada su Japanci skoro istovremeno prikazali verzije i za Kinu i za Severnu Ameriku. Tada međutim ne dadoše „ni reč“ o tehničkim specifikacijama nijedne verzije. Ipak, evo sada imamo ponešto, a to što neće biti nuđen kod nas, već u Narodnoj Republici Kini, sumnjamo da će uticati na interesovanje za ovo vozilo, a koje očekujemo da će ispoljiti lokalni tojotoljubi.

Dakle, ono što ćemo izneti u daljem tekstu se tiče kineske verzije, što nam je sve poznato na temelju objave tamošnjeg Ministarstva privrede gde su iznete pojednosti u javnoj bazi podataka. Onda, prvo i osnovno, novajlija će biti dostupan i s motorom s unutrašnjim sagorevanjem goriva, ali i kao hibrid.

Limuzina je zvanično najavljena kao izdanak nove generacije modela, ali u stvari imamo posla s dubinskom restilizacijom prethodnog modela koji je izveden na platformi GA-K. Pride, karoserija je skoro identična kao i ona od prethodnika.

Istovremeno, u pogledu dizajna, kineski Camry se razlikuje od američke verzije. Tako, trozampreminska krstarica namenjena „azijskom crvenom carstvu“ ima originalnu rešetku hladnjaka (postoji nekoliko opcija da se bira), u unutrašnjost se da videti osobeni čeoni greben, plus limuzina je zadržala „plutajući“ tablet multimedijalnog sistema, a ispod centralnih otvora za protok vazduha, sada se nalazi traka za dodir na kojoj su smeštene komande „klime“ i druge funkcije (nova Toyota Camry u SAD-u ima tradicionalnu jedinicu za kontrolu klime).

Dužina standardnog novog modela za Kinu je na nivou od 4.915 milimetara, što je za tri santima više od prethodne generacije lokalne limuzine. Visina je, naprotiv, smanjena za 5 mm na 1.450 mm. Širina i međuosovinsko rastojanje se nisu promenili, pa u milimetrima izraženo iznose 1.840 i 2.825.

Sertifikat, homologacija takođe ukazuje kakve su i druge dimenzije, pa bi trebalo reći da se dalji podaci odnose na više „sportsku“ verziju s masivnijim karoserijem: ova limuzina je nešto duža (4.950 mm) i šira (1.850 mm).

Nova generacija sedana će u Americi biti nuđena isključivo u klasi HEV, ali u Kini će se isporučivati i s dvolitarskim atmosfercem koji isporučuje 173 konjske snage, dok je odlazeći sedan razvijao četiri konjske snage više s takvim motorom. U ponudi je bio i dvoipolitarski sa 207 konjića.

I u Kini će biti hibrida, najavljenu su dve modifikacije i srce obe čine benzinski agregati. Jedna sa dvolitarskim, druga s dvaipolitarskim blokom. Kako bilo, u registru Ministarstva privrede Kine se navodi samo najprizemnija atmosferska verzija i ona će raspolagati sa 152 konjskih snaga (stari hibridni Camry nije ni imao takvu verziju).

Nova generacija sedana će na kinesko tržište tokom proleća. Proizvodniće ga zajednički poduhvat po imenu GAC Toyota.

AutoRepublika

(657)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Ivic

Odavno ne vidjeh ruznije limuzine!