1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat Topolino se vraća posle sedamdeset godina
Fiat Topolino se vraća posle sedamdeset godina
6

Fiat Topolino se vraća posle sedamdeset godina

4.31K
6
Podelite sa prijateljima:

Fiat Topolino se vraća na tržište. Firma iz Torina je oživela istorijsko ime za model koji će biti neuobičajen. Nema nikakve veze sa modelom proizvedenim između 1935. i 1955. godine.

Stellantis širi svoju ponudu električnih automobila, pa je Citroen Ami ponovo kloniran i prilagođen da postane najmanji model italijanske marke, u rangu ispod Fiata 500 koji je inspiracija za dizajn, ali ne najsavremenija generacija, već originalna sa malim okruglim farovima postavljenim napred, poput onih kod originalnog Topolina, zajedno sa potpuno zatvorenim prednjim delom sa oznakom Fiat i gravurom sa imenom modela na prednjem braniku.

Ami se takođe nudi i kao Opel Rocks Electric. Još jedna razlika je boja karoserije, u elegantnoj pastelno zelenoj boji koja dočarava posebnu italijansku filozofiju „Dolče Vita“, dizajniran da putuje uskim putevima Amalfija, Kaprija ili Portofina, najodabranijih obala Italije… U stvari, nema vrata, zamenjena je pletenim trakama, dok se može videti i rukom pokretani klizni platneni krov.

Novi Topolino ima samo dva sedišta, ali njegov enterijer nije prikazan, iako se očekuje mala razlika u odnosu na francuskog i nemačkog brata sa šarenijim presvlakama i dvobojnom instrument tablom. Jednostavno i sasvim dovoljno, jer njegov pogonski sistem ne dozvoljava da ode mnogo dalje od onoga što bi putnici zaista želeli. Firma nije otkrila ni specifikacije, ali ni one nisu tajna, jer će se poštovati motorna konfiguracija francuskog modela.

Bratski modeli imaju električni motor koji daje maksimalnu snagu od 8,2 konjske snage i koji se napaja litijum-jonskom baterijom kapaciteta 5,5 kWh, za maksimalni domet do 75 kilometara i može da se vozi maksimalnom brzinom od 45 km/h. Novi Fiat Topolino se može napuniti za samo tri sata. Zanimljiva opcija za mlade ljude i za razgledanje uz maksimalno poštovanje životne sredine.

AutoRepublika

(4314)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zoca

Sad me ove kise prosto teraju da razmislim o zameni motocikla necim ovakvim..

Izmenjeno 10 meseci pre od strane Zoca
Dragan

Ovo bez vrata je baš za kišu.

Zoca

Ima i vrata.

Matija

Trend mikro-terenaca zapoceli smo Dejan i ja pre dve godine – vidi Microlino off Road. Toj familiji pripada i jedna otvorena varijanta za plazu – „Microlino Soleil“.

Zoca

Sjajan je..Omaz legendarnoj Izeti ali dva tocka nazad..

BB

Ovog treba nazvati Izet (Fazlinović) 😜