1. Home
  2. Prezentacije
  3. Prikazan konceptni sedan Skyworth Skyhome
Prikazan konceptni sedan Skyworth Skyhome
1

Prikazan konceptni sedan Skyworth Skyhome

566
1
Podelite sa prijateljima:

Automobilska divizija kineskog holdinga grupe Skyworth, na različitim tržištima nastupa s različitim obeležjima. Pošto smo ovu objavu pročitali na omiljenom ruskom portalu Autoreview, reći ćemo da u toj državi koncern nastupa pod markom Skywell. Kako bilo, taj brend se sada sprema za proizvodnju drugog modela putničkog automobila.

Električni krosover ET5 i hibridni HT-i će dobiti novog člana grupe koji, doduše nije razvijen u potpunosti još uvek, ali kada bude, biće veliki sedan. Konceptni Skyworth Skyhome je već predstavljen javnosti, a kako je navedeno tom prilikom, vozilo se preklapa sa serijskim modelom stopom od 90%.

Ujednačenje s postojećim krosoverima kompanije je približno nultom stepenu, čak je i dizajn sedana različit, mekši i više aerodinamičan. Dimenzije nisu javne, ali postoji informacija da je platforma indeksirana simbolom CE. U celosti je nova, sa vazdušnim sistemom ogibljenja na svim točkovima i prilagodljivim amortizerima. Dvostruka poprečna ramena su instalirana napred, dok su kod krosovera primenjena takozvana mekfersonova rešenja. Nazad se svakako nalazi oslanjanje u više tačaka (multilink).

Još je jedna bitna razlika limuzine i krosovera, a tiče se prisustva sistema za prenos snage na sve točkove. Skyhome je električni automobil s dva elektromotora, na svakoj osovini po jedan. Ukupna moć tako skockanog pogonskog sklopa iznosi 625 konjskih snaga.

Ubrzanje do 100 km/h traje oko 3,5 sekundi. Postojaće i jednostavnija verzija sa samo jednim motorom, ali nema govora o hibridnim alternativama. Navedeno je da će trakcionu bateriju biti moguće dopuniti za domet od 490 kilometara za samo desetak minuta, dok će treći nivo autonomije takođe biti omogućen.

Enterijer koncepta promoviše postavku s četiri zasebna sedišta, nekakvom poluelipsom, umesto obruča upravljača i jedan ekran na čeonom panelu. Putnici na zadnjoj klupi će imati sklapajuće stolove, frižider u centralnom tunelu i preklopni multimedijalni sistem na plafonu vozila.

Za kontrolu sve elektronike ugrađene u vozilo će biti zadužena dva mikroprocesora tipa Snapdragon 8295. Automobil će biti moguće otključavati putem ostavljanja otiska prsta na ekranu ili poleđini mobilnog telefona. Pametnog telefona, dakako!

Proizvodnja Skywortha Skyhomea će biti pokrenuta već naredne godine. Rusi se prave važni i navode da će ovo vozilo moći da pazare već za nekih trinaest ili četrnaest meseci.

Blago njima!

AutoRepublika

(566)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Dobar je i lep, kao da je izvadjen iz bukvara za autodizajnere! 🙂 Sve je tu: aerodinamika, simetricno otvaranje vrata, vazna sa cvecem, kokakola i slicna pica, deluxe enterijer, snage koliko volis, itd. Da vidimo seriju pa cu da poverujem!