1. Home
  2. Prezentacije
  3. Na Salonu automobila u Gvangžuu debitovao serijski Tank 700
Na Salonu automobila u Gvangžuu debitovao serijski Tank 700
2

Na Salonu automobila u Gvangžuu debitovao serijski Tank 700

1.12K
2
Podelite sa prijateljima:

Pre neke dve i po godine je prikazan prvi prototip SUV-a po imenu Tank 700, dok je Great Wall tek sada debitovao sa serijskom verzijom. Dodatno, primerak koji je izložen na ovih dana aktuelnom Salonu automobila u Gvangžuu je izrađen u početnoj specijalnoj ediciji s dodatnim kozmetičkim elementima, mada ovo uopšte nije glavna inovacija kada pričamo o Tanku s indeksom 700.

Ma, ni blizu!

Tank 700 je zadržao osnovnu dizajnersku ideju koju videsmo na konceptnom izvođenju, dok je ipak ostao bez one karikaturalne dimenzije prenaglašenosti, što nije retkost kod koncepata. Pred nama je najveći model Tanka do sada. Dugačak je 5.090 milimetara, širok je 2.061 mm, dok je između osovina tačno 3.000 mm.

Specijalna verzija donosi masivni plastični pojas oko automobila (odbojnici, lukovi točkova i vrata) dok su točkovi s felnama jedinstvenog stila. Dodatno, kič je naglašen dekorativnim usisnicima vazduha na poklopcu motora, onim karakterističnom relijevskom rasvetom na krovu i spojlerom na poklopcu prtljažnika. Tu je i istaknuti difuzor u zadnjem braniku.

Bazična verzija SUV-a

Enterijer “sedamstotke” još uvek nije zvanično prikazan, ali se štošta može spoznati na temelju dostupnih špijunskih fotografija. Vidimo klasičnu instrumentaciju pred očima vozača i odsustvo fizičkih kontrolnih dugmadi i tastera. Volan je s tri kraka i dopunjen je polugicama menjača, što je atraktivan stilski detalj, u svakom slučaju.

Najzanimljvija oblast kod ovog noviteta se tiče implementirane tehnologij. Ako su do sada braća iz porodice modela Tank ležala na platformi P71, a koja integriše oslanjanje na oprugama i kontinualnu zadnju osovinu, onda je Tank 700 postao prvorođenče na novoj arhitekturi.

Zadržan je koncept šasije na koju je nakačena školjka, ali je dodato ogibljenje na zadnjoj osovini tipa multilink, a tu je vazdušno ogibljenje uz vazdušneamortizere. Pride, odskok točkova je po dužini uvećan za 60 milimetara, što je postignuto mehaničkim rešenjem, koje je meni kao autoru, usled mašinske nepismenosti, van domašaja za razumevanje i prevod. Ali, evo ko zna, može da pomogne: Plus, there are unlockable anti-roll bars: when they are unlocked, the rebound travel of the wheels increases by 60 mm“.

Prvi će biti prezentovan dopunjivi hibrid i on će nositi indeks Tank 700 Hi4-T. Integriše motor V6 3.0. U pitanju je turbobenzinac, kao uostalom i onaj u Tanku 500, a koji je uparen s devetostepenom automatskom transmisijom 9HAT. Menjačka kutija poseduje ugrađen električni motor.

Ukupna moć pogonskog sklopa nije navedena, niti je to učinjeno u vezi kapaciteta trakcione baterije koja je instalirana iznad zadnje osovine. Obećana je i čisto benzinska verzije koju će pokretati motor V6 sa 360 konjskih snaga iz tri litra zapremine. Menjač je opet automatski, ali je lišen električnog dopinga. Sistem prenosa snage na sve točkove dolazi s reduktorom.

Pretpremijerno naručivanje modela po imenu Tank 700 je otvoreno na Salonu automobila u Gvangžuu. Međutim, cene su još uvek nepoznate. Automobili će se naći u prodaji tek za nekoliko meseci.

AutoRepublika

(1117)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Nit je lep, niti je izuzetak! Kao da ga je radila grupa amatera, konstruktora i dizajnera! Na karoseriji se vidi gomila poznatih detalja, zbirka je fantasticna! Zagonetka – sta ovo znaci? „Plus, there are unlockable anti-roll bars: when they are unlocked, the rebound travel of the wheels increases by 60 mm“. „unlockable anti-roll bars“ – moderni automobili visoke klase imaju stabilizatore koji se sastoje iz dva dela (sipke) a spojeni su e-motorom sa reduktorom. E-motor aktivno sudeluje u bocnoj stabilizaciji vozila, tako sto dodatno podize stranu vozila koja je pritisnuta, usled centrifugalne sile ili zbog nagiba terena i tako vraca… Pročitaj više »

MRN

Više ni balans štangla nije što je nekada bila 😀