1. Home
  2. Prezentacije
  3. Mitsubishi Pajero Sport opet restilizovan
Mitsubishi Pajero Sport opet restilizovan
0

Mitsubishi Pajero Sport opet restilizovan

98
0
Podelite sa prijateljima:

SUV sa šasijom Mitsubishi Pajero Sport trenutne generacije debitovao je još 2015. godine; podvrgnut je potpunoj restilizaciji 2019. godine. Mnogi bi rekao da je krajnje vreme da se predstavi sledeća generacija, a osim toga, njegov „rođak“ pikap L200/Triton je već promenio generacije.

Međutim, novi putnički terenski automobil kasni, pa je Pajero Sport „nagr(a)đen“ sa još jednom modernizacijom. Ovaj model je debitovao na Tajlandu, gde se nalazi glavna proizvodna lokacija.

Pre i posle restilizacije

Glavna novost je turbodizel 4N16 2.4 iz novog pikapa Mitsubishi L200, koji je zamenio motor 4N15 iste zapremine. U isto vreme, Pajero Sport je dobio samo „srednju“ verziju: njegova snaga je 184 KS u odnosu na 181 KS od prethodnika; maksimalni obrtni moment je istih 430 Nm.

Podsetimo, na Tajlandu postoje i opcije sa 150 i 204 KS za pikap (330 i 470 Nm, redom). A umesto osmostepenog automatskog menjača, Pajero Sport sada ima 6-stepeni automatski. Samo vrhunsko izdanje Elite Edition ima pogon na sva četiri točka; ostali nivoi opreme su sa pogonom na zadnje točkove.

Izgled SUV-a je takođe izmenjen. Na vrhu rešetke hladnjaka, umesto tri masivne hromirane obloge, sada se nalazi par matrica sa tankom srebrnom prugom u sredini. Pored toga, branici su retuširani i pojavili su se točkovi od 18 inča drugačijeg dizajna. Mitsubishi Pajero Sport Elite Edition takođe ima crna kućišta retrovizora, točkove i krov.

U kabini su ugrađeni virtuelna instrument tabla (8 inča) i novi volan (sada je isti kao najnoviji pikap L200), a zamenjeni su i završni materijali.

Na listi opreme su i automatska klima, kamera za vožnju unazad, adaptivni tempomat, sistemi za izbegavanje frontalnih sudara, upozorenje na poprečni saobraćaj pozadi i praćenje mrtvog ugla. Konačno, za putnike pozadi obezbeđen je poseban multimedijalni tablet – pričvršćen je za plafon.

Cena ažuriranog Pajera Sporta varira od približno 35 do 44 hiljade evra.

AutoRepublika

(98)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments