1. Home
  2. Life
  3. Maska hladnjaka na BMW-ovoj Seriji 7 kao Rusija
Maska hladnjaka na BMW-ovoj Seriji 7 kao Rusija

Maska hladnjaka na BMW-ovoj Seriji 7 kao Rusija

2.32K
1
Podelite sa prijateljima:

Hoćemo nešto reći, zapravo ispucati verovatno i neukusnu šalu, ali nismo mogli da odolimo. Dakle, bubrezi Serije 7 svakim danom postaju sve veći…

Evo kako i o čemu se radi. Bavarski proizvođač rasnih automobila BMW je kupcima u Nemačkoj ponudio opciju naručivanja sistema koji omogućava autonomnu vožnju nivoa tri. Da bi to bilo ostvarivo, Bavarci su bili prinuđeni da neke tehnološke stavke ugrade baš u zonu rešetke hladnjaka.

 

Sistem koji doprinosi većoj bezbednosti je nazvan BMW Personal Pilot L3 i kao takav omogućava da se bez upotrebe ruku vozača automobil kreće do brzina kretanja koje ne prevazilaze 60 km/h. Tako katalog Serije 7 u svim vidovima konvencionalnog i električnog izdanja postaje bogatiji za ovu opciju koja je faktički raspoloživa od marta naredne godine. Cena vozila s ovim sistemom biva uvećana za čitavih 6 hiljada evra.

Ne deluje kao skromna cifra, ali ako vlasnik želi da olakša posao šoferu, ko mu to može zabraniti? Doduše, broj hejtera će se uvećati verovatno čak i više nego što je srazmerno bubrenju bubrega, ali to je cena ugradnje ultrazvučnih senzora, radara, trodimenzionalnog lidara i sličnih komada tehnologije koji su našli svoje mesto u gornjoj zoni famozne maske.

Kao što možete da vidite na fotografijama, ubačena je trapezoidna površina s pravougaonim senzorima sa svake strane rešetke, pa se tako stiče utisak da je „mama maska hladnjaka“ zatrudnela i ponela „bebe rešetkice“. Sveukupno, njuška sada deluje još više pretrpano no ranije.

Sad, da li će primerci luksuzne krstarice s ovim sistemom nazvanim BMW Personal Pilot L3 biti prodavane i kod nas, ne znamo, najava se odnosi samo na Nemačku (za sada). Da podsetimo da smo mi proletos testirali Seriju 7 i da je svega par dana bilo dovoljno kako bismo „progutali“ diskutabilan dizajn i jako zavoleli taj automobil. Toliko je dobar, i od napred i od pozadi 🙂

AutoRepublika

(2319)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator🇷🇺Z

Ja nisam probao i vjerovatno neću nikada,ne zato što mi se ne sviđa,već zato što neću imati priliku da probam a volio bi.Video ga jesam,više puta,i meni se sviđa.Izgleda baš moćno na putu.