1. Home
  2. Vesti
  3. Testiranje Teslinih modela na zaleđenom jezeru (VIDEO)
Testiranje Teslinih modela na zaleđenom jezeru (VIDEO)
0

Testiranje Teslinih modela na zaleđenom jezeru (VIDEO)

207
0
Podelite sa prijateljima:

Ovo je pravi test za električne automobile. Da li su u stanju da budu funkcionalni pri ekstremnim zimskim uslovima?

Fully Charged ima novog voditelja, Endija Torbeta, koji se na sreću  pojavio u svojoj prvoj epizodi pre uvođenja vanrednih mera. On se našao na severu Švedske kako bi testirao Tesline modele na zaleđenom jezeru.

Stvar je bila u tome da se proveri kako Tesla Model 3 i Model S mogu da se nose s ekstremnim zimskim uslovima, oštrijim nego što možemo da iskusimo tokom uobičajenog zimskog perioda. Mada nije tehnički savršen, video klip je sjajan.

Električni automobili su generalno superiorniji u odnosu na one sa SUS motorima, a hladnoća, verovali ili ne, nije izuzetak, već čak dodatno ističe prednosti elektromobila.

Električni pogon omogućava laku i uglađenu vožnju po snegu. Ne treba ni da brinete da li ćete uspešno „startovati“ mašinu. Električno grejanje je brzo i efikasno a čak možete koristiti aplikaciju da biste zagrejali automobil pre eksploatacije.

Naravno, autonomija se neminovno smanjuje, ali to je slučaj i s konvencionalnim automobilima. Još jedan negativan aspekt bi mogao da bude značajno niža snaga punjenja na brzim punjačima, jer baterije moraju da se zagreju.

AutoRepublika

(207)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments