1. Home
  2. Vesti
  3. Audi priznao da je falsifikovao VIN oznake na testnim vozilima u Koreji
Audi priznao da je falsifikovao VIN oznake na testnim vozilima u Koreji
4

Audi priznao da je falsifikovao VIN oznake na testnim vozilima u Koreji

1.55K
4
Podelite sa prijateljima:

Godinama je Audi falsifikovao oznake na šasiji testnih automobila kako bi onemogućio istragu u vezi sa štetnim emisijama koja se dogodila u Koreji. Očigledno je da je ovim događajima dirigovano iz Nemačke.

Više godina je Audi falsifikovao VIN oznake, kao i podatke sa testiranja vozila registrovanih u Južnoj Koreji. Zavisno društvo Volkswagen grupe nije bilo u mogućnosti da usaglasi svoje proizvode sa zahtevima emisione regulative, prenosi nemački „Süddeutsche Zeitung“ (SZ) izvode iz internog dokumenta Audija koji se odnosi na izveštaj sa testova. Audi je zabranio registraciju spornih vozila, odnosno onih na kojima su falsifikovane oznake na šasiji.

Portparol marke Audi je potvrdio ove informacije nemačkom listu Spiegel. Navedeno je da je ova radnja “posledica kriminalnog dela”. Prvo, zaposleni u kompaniji su morali da falsifikuju rezultate na emisionim testovima, a da bi otežali verifikaciju, testnim vozilima su dodeljivani neregularni brojevi šasije.

Javni tužilac iz Minhena istražuje slučaj protiv Audija već mesecima, pošto je procenjeno da postoje osnovane sumnje da je izvršena prevarna radnja, prenosi dalje „Süddeutsche“. U žiži interesovanja tužilaštva, nalazi se troje zaposlenih u kompaniji Audi, ali nijedan među njima nije član nijednog od odbora. Ipak radi se o rukovodiocima iz viših struktura uprave kompanije, naveo je portparol marke iz Ingolštata.

Sudstvo Južne Koreje je već obradilo predmet i donelo presude. Audi je potvrdio da je kao posledica pravnih dokumenata, došlo do preduzimanja određenih kadrovskih poteza. Kompanija navodi da je sama “otkrila greške“. Kao rezultat svega, zamenjen je lokalni pružalac usluga za sve marke VW grupe koje posluju u Koreji.

Međutim, očigledno je da se ovim događajima upravljalo iz Nemačke. Zaposleni u Ingolštatu i Nekarsulmu su manipulisali protokolima sa testova.

Svi izveštaji su falsifikovani na način da su pokazivali ispunjenje zakonskih limita u pogledu štetnih emisija. U 18 slučajeva je naveden nakaradni broj šasije u izveštaju sa testa, a zatim su tako falsifikovana dokumenta vraćana u Južnu Koreju.

Dokumenta koja su omogućila pokretanje ove istrage, dospela su u ruke tužilaštva nakon pretresa kompanijskih kancelarija u Ingolštatu, koje se dogodilo u martu 2017. godine. Jasno je da Audi nije prijavio slučaj samovoljno.

(1550)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Njima „to“ kao nekome „napiti se vode“.

Renault Terminator

Postenjacine?….

Dušan

Ima li kraja ovome? Varaju na testovima, falsifikuju VIN da bi izbegli porez, sada opet zbog testova…

Rajko

Neodgovorni pojedinci.