1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Prvi renderi serijske električne Toyote Land Cruiser
Prvi renderi serijske električne Toyote Land Cruiser
2

Prvi renderi serijske električne Toyote Land Cruiser

118
2
Podelite sa prijateljima:

Land Cruiser je u Toyotinoj ponudi od 1951. godine i tokom istorije, bio je terenac sa šasijom. Međutim, u bliskoj budućnosti će to biti krosover sa potpuno električnim pogonom. Nedavno demonstrirani koncept omogućava procenu glavnih karakteristika njegovog izgleda.

Novi proizvod praktično nema ništa zajedničko sa drugim modelima Land Cruisera, osim možda zakrivljene linije prozorskih pragova, koja izaziva asocijacije na novi Prado, predstavljen nedavno. Inače, izgled je dizajniran u stilu mnogih drugih električnih vozila: uski farovi spojeni LED trakom, ravan branik bez rešetke hladnjaka i svetla u obliku jedne trake.

Dok sada može samo da se nagađa koliko će se serijska verzija razlikovati od koncepta, ruske Kolesa prikazale su krosover sa tradicionalnim kvakama i retrovizorima, kao i nešto većim svetlima. Pored toga, renderi prikazuju varijantu sa crnim kontrastnim krovom.

Tehničke karakteristike krosovera još nisu otkrivene, ali su poznate dimenzije prototipa: dužina prototipa je 5.150 mm, širina – 1.990 mm, visina – 1.705 mm, a rastojanje između osovina je 3.050 mm. Od aktuelnog asortimana Toyotinih modela, novi krosover Grand Highlander najbliži je električnom Land Cruiseru – 5.116×1.989×1.781 mm, međuosovinsko rastojanje 2.949 mm. Poređenja radi, dužina novog Land Cruisera 300 je „samo“ 4.965 mm.

U međuvremenu, Toyota planira da predstavi globalni krosover Crown SUV i već je objavila tizere novog proizvoda.

AutoRepublika

(118)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Ponoviću ranije napisano: Sviđa mi se ovaj dizajn, ali mi nekako ne leži uz naziv Land Cruiser…

A, kao Matija, smatram da nisu dovoljno iskoristili prednost elektropogona da malo drugačije rasporede prostor, čemu onolika hauba? 4 puta je duža nego kod Berlinga (ili Opel Comba ) 😉

Matija

Izgleda jako dobro, toliko dobro da bih mu oprostio sto je elektricni! 🙂
E-pogon omogucava maksimalno iskoriscenje prostora, sto se ogleda u kratkoj haubi i velikom prostoru iza. Na protiv, mocna hauba ovog modela pokazuje da je ovde prednost data dizajnu, ispod dugacke haube verovatno se nalazi prtljaznik. Nije bas optimalno ali je lepo!