1. Home
  2. Life
  3. Kamperi sa garažom su u modi
Kamperi sa garažom su u modi
7

Kamperi sa garažom su u modi

878
7
Podelite sa prijateljima:

Luksuzni kamperi daju sve od sebe da ispune svaki zahtev potencijalnog kupca, kome nekoliko stotina hiljada evra nisu problem. Primer je Concorde sa svojim modelom Liner 1090 GIO koji „simulira“ celokupno iskustvo posedovanja kuće tako što ima i garažu.

Prostor je dovoljno velik da u njega stane pravi automobil, doduše ne svaki, jer garažirano vozilo ne može da bude duže od 4,3 metra ili više od 1,36 m, niti može težiti više od 1.400 kilograma. Zahtevi u pogledu veličine i težine diskvalifikuju mnoge moderne mašine, ali aktuelna Mazda MX-5 bi odgovarala zadatim uslovima, a i Mercedes SL Pagode (W113), koji je na slikama.

Garaža se nalazi u zadnjem delu „kuće“, koja seče u prostor spavaće sobe i snižava visinu plafona. „Centar za opuštanje“, kako ga Concorde naziva, može da primi bračni krevet. Kupatilo ima armature od nerđajućeg čelika, umivaonik od livenog kamena i dovoljno prostora za odlaganje.

Liner 1090 GIO ima kuhinju u obliku slova U između prednjeg životnog prostora i spavaće sobe. Sa jedne strane ima frižider i ostavu, a sa druge umivaonik, prostor za pult i ploču za kuvanje. Takođe postoji dovoljno prostora za skladištenje iznad i ispod kuhinjskog prostora.

Dnevni boravak i kabina su dostupni u različitim bojama, završnim nivoima i materijalima, sa dve klupe okrenute jedna prema drugoj i trpezarijskim stolom u sredini. Dve prednje „kapetanske“ fotelje se takođe okreću za više prostora za sedenje. Napred, kamp kućica ima kožnu kontrolnu tablu i povišen položaj sedenja.

Conkorde proizvodi Liner 1090 GIO na šasiji Mercedes-Benza. Poseduje 7,7-litarski šestocilindrični motor sa 299 konjskih snaga i obrtnim momentom od 1.200 Nm. Dugačak  je do 11,5 metara, širok 2,5 m dok je težak više od 12 tona.

Cena kampera je 542.000 evra.

AutoRepublika

(878)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Logika je sledeca: veliki kamper sluzi za putovanja a manji auto za lokalne setnje u mestu boravka. Koliko para – toliko muzike! Neko stavi u gepek sportski auto a neko samo kvad. 🙂

Neko iz mase

A razumni vuku automobil na prikolici jer ne žele da, spavaju u garaži.

Matija

Ima i toga ali to nije stvar razuma vec novca!

Neko iz mase

I prodata su možda dva komada ovakvih kampera.

Matija

Povremeno citam vesti iz ove oblasti – luksuzni kamperi se traze. Najinteresantnija vrsta su terenski kamperi – nadgradnje postavljene na sasije terenskih kamiona i manjih vozila. Trziste je veoma razgranato!
Dole je kamper na sasiji Mercedes Zetros.

comment image

BB

Ma ništa ako nema štalu sa sportskim konjem u „prizemlju’ 😜

Bungi

U moj „kamper“ stanu dva prosječna putna kofera. 😅😂🤣