1. Home
  2. Vesti
  3. Da li je Karlos Gon kao Paja Trošak?
Da li je Karlos Gon kao Paja Trošak?
3

Da li je Karlos Gon kao Paja Trošak?

230
3
Podelite sa prijateljima:

I dalje tražen od japanskog pravosuđa, bivši šef alijanse Renault-Nissan-Mitsubishi takođe se suočava sa suđenjem u Libanu zbog priče o imovinskim pravima.

Od hapšenja u Japanu krajem 2018. godine, život Karlosa Gona nije baš tekao glatko. Progonjen zbog sumnje za finansijske malverzacije u vezi sa događajima koji su se desili dok je upravljao francusko-japanskom automobilskom grupom, biznismen se sklonio u Liban posle svog neverovatnog bekstva krajem 2019. godine. Japansko pravosuđe još uvek traži načine da ga primora da se vrati, a francuske sudije su prošle godine izdale i međunarodnu poternicu protiv njega.

A čini se da Karlos Gon trenutno ima druge probleme koje treba da reši, takođe povezane sa određenim manevrima koji su izvedeni dok je on vodio alijansu. Kako su izvestili libanski novinari L’Orient Le Jour, biznismen se našao upleten u suđenje u domovini koje utiče na njegovu imovinu, tačnije na kuću u kojoj je živeo od njegovog bekstva.

Kompanija Phoinos polaže pravo na vlasništvo nad kućom u kojoj je Gon živeo od kraja 2019. godine. Sa svoje strane, bračni par Gon polaže pravo na vlasništvo nad kućom, stečenom u vreme kada je upravljao grupom, u dogovoru sa Nissanom. Ipak, prema odbrani, Nissan ima dokumente koji dokazuju prioritet Gona nad kompanijom, ali tvrdi da se ti dokumenti ne mogu preuzeti bez kršenja japanskog zakona zbog postupka koji je u toku u Tokiju.

Gonu je prethodnom presudom naloženo da napusti prostorije do 17. novembra, ali se žalio na ovu odluku o kojoj se ovih dana mora hitno raspravljati. Apelacioni sud će izabrati da li favorizuje kompaniju Phoinos ili Karlosa Gona.

Ako neko nije razumeo naslov, u pitanju je aluzija na jednog od likova Pavićeve serije „Porodično blago“, Paju Pandurovića zvanog Trošak, kojeg je maestralno odigrao Aleksandar Berček. Naime, Paja Trošak je decenije proveo po sudovima terajući pravdu.

AutoRepublika

(230)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Napravio neoprostivu grešku… Vodio kompaniju koja je bila uspješna, i čim su njega skinuli, ne mogu na zelenu granu nikako, bez obzira što ih vode zeleni…

Branko

Hmm, nije baš tako jednostavno… Već je krenulo nizbrdo kad su ga “zbuksali”. Osim toga, s pokojnim Masukom, predsjednikom Mitsubishi Motors-a, je inscenirao skandal oko mjerenja potrošnje goriva 2016. godine za Nissan-ove klonove Mitsubishi Kei auta. Onda je Nissan “velikodušno” odustao od tužbe u zamjenu za 34% Mitsubishi Motors dionica, čime je zaj..ao Mitsubishi Bank of Tokyo i Mitsubishi Corporation za nekoliko milijardi dolara…, a to se ne radi! 😁 Time se zamjerio Japancima, jer je Renault imao 40% dionica Nissan-a. Pogotovo ako ti sestra, inače domaćica u Brazilu, prima 1,5 miliona $ za “konzultantske” usluge godišnje od Nissan-a, ako… Pročitaj više »

Renault Terminator🇷🇺Z

Mislim da Ghona ništa ovo više ne dotiče…kao moguća opasnost da mu ne doleti neka „humana“ pametna Izraelska bomba u gajbu.Izraelci tuku i po Libanu i sad je idealan trenutak da se desi neka „koleteralna šteta“ i da Ghona više nema.