1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo sprema ofanzivu na američko tržište
Alfa Romeo sprema ofanzivu na američko tržište
3

Alfa Romeo sprema ofanzivu na američko tržište

578
3
Podelite sa prijateljima:

Stellantis je nedavno saopštio da Peugeot definitivno neće ići na onu stranu Atlantika, ali da će za proboj na američkom tržištu biti zadužena Alfa Romeo. 

Dakle, rukovodstvo Stellantisa, ili bolje reći šef Karlos Tavarez, rešili su da umesto brenda koji bi bio povratnik na američko tle, šansu daju proizvođaču koji je tamo već prisutan. Dakle, potpuno logična odluka, pogotovo kada se sagleda činjenica da se priprema velika obnova portfolija italijanske marke koji trenutno čine samo dva automobila (Giulia i Stelvio).

Pomenuti duo se i sada prodaje u SAD, ali bez velikog uspeha. No, šta to znači za Alfinu gamu? Sigurno je da će proizvođač iz Milana u Americi ponuditi i dugoočekivani Tonale, SUV iz C segmenta koji bi trebalo da vidimo u serijskom ruhu u septembru.

Osim toga, na tom tržištu će ostati Giulia i Stelvio, ali bez obzira na bilo kakve promene koje bi stigle sa restilizacijom, teško je da će ovi modeli napraviti neki drastično bolji prodajni rezultat sa druge strane Atlantskog okeana. Čini se nerealnim da Alfa u Americi ponudi svoj SUV iz B segmenta, za koji se nagađa da bi mogao nositi naziv Brennero.

Kupci u ovoj zemlji nisu naročito skloni vozilima iz B segmenta, tako da je teško da će potencijalni Brennero biti u prodaji bilo gde sem u Evropi. Otkako je stvoren Stellantis priča se o povratku Giuliette na tržište. Moguće je da bi nova generacija tog modela iz C segmenta otišla put Amerike.

Za kraj, najlogičnije je da barjak Alfe u SAD ponesu modeli koji su većih gabarita. Veruje se da će Žan-Filip Imparato, prvi čovek italijanskog brenda, prilikom predstavljanja strategije za obnovu na jesen dati detalje o nekolicini novih automobila. Između ostalih, tu bi trebalo da budu dva vozila iz E segmenta.

Tim modelima Alfa bi ciljala uspeh u SAD i Kini, a radilo bi se o jednom SUV-u, kao i jednoj limuzini. Oba automobila koristila bi produženo izdanje Giorgio platforme, koja je poslužila kao baza za duo Giulia/Stelvio.

AutoRepublika 

(578)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
don

Drz’ te gaće

Mikele

Mašala.

Lazar

realno u USA prolazi svašta samo da je jeftino i pouzdano. Pa sad nek se Alfa uklopi. Em su mali Em su skupi a ovde za njihovu harizmu niko nije čuo, tek treba da je izgrade .