1. Home
  2. Vesti
  3. Oshan X7 Plus krenuo je kao premijum u osvajanje novih tržišta pod brendom Changan
Oshan X7 Plus krenuo je kao premijum u osvajanje novih tržišta pod brendom Changan
0

Oshan X7 Plus krenuo je kao premijum u osvajanje novih tržišta pod brendom Changan

152
0
Podelite sa prijateljima:

Pre pet godina, kineski Changan pretvorio je svoju diviziju Oshan (aka Oushang), koja se ranije bavila proizvodnjom jednostavnih automobila i komercijalnih vozila, u poseban brend za „prestižne“ modele. Podbrend nije postao globalan, ali su njegovi proizvodi i dalje zastupljeni u inostranstvu – sa amblemom matične kompanije.

Tako su prošle godine u Pakistanu počeli da prodaju restilizovani krosover Oshan X7 sa oznakom Changan (uopšteno, puno ime originalnog modela je Oshan X7 Plus, ali pakistanski SUV je lišen prefiksa). Sada je ovaj SUV stigao do zemalja Latinske Amerike, pored toga, lansiran je na Filipinima. I to bez pominjanja Oshana.

Podsetimo, Oshan X7 Plus je u prodaji od 2021. godine. Dužina ovog SUV-a je 4.730 mm, širina – 1.870 mm, visina – 1.720 mm, međuosovinsko rastojanje – 2.786 mm. Odnosno, po dimenzijama, „Kinez“ je blizak krosoveru Škoda Kodiaq. Među karakteristikama spoljašnjeg dizajna su dvospratna glavna optika i zadnja svetla dizajnirana u obliku jedne matrice.

Zanimljivo je da pakistanski Changan Oshan X7 ima izgled ažuriranog modela, ali njegova unutrašnjost je iz predrestajlinga „jednostavno“ Oshan X7. Ali na drugim izvoznim tržištima, Changan X7 Plus je odmah predstavljen sa novim enterijerom. Unutra se nalaze vizuelno kombinovani ekrani za instrument tablu i multimedijalni sistem, iako su to i dalje odvojeni displeji (instrument tabla je uvučena).

Ispod centralnih deflektora vazduha nalazi se niz fizičkih tastera, a još niže je platforma za bežično punjenje. Inače, Changan X7 Plus, namenjen tržištu Latinske Amerike i Filipina, ima svoj volan, a ne isti kao u Kini ili Pakistanu. Krosover može biti sa pet ili sedam sedišta, iako se, na primer, u Čileu nudi samo verzija sa tri reda sedišta. U zavisnosti od konfiguracije, Changan X7 Plus takođe uključuje: točkove od 19 inča, klima uređaj ili kontrolu klime, panoramski krov, svestrane kamere i tempomat.

Postoji samo jedan motor – isti benzinski turbo-četvorocilindraš 1.5 koji pokreće Oshanov krosover u Kini. Motor je kombinovan sa šestostepenim manuelnim ili sedmostepenim automatskim menjačem sa dve spojnice. U prvom slučaju, snaga motora izvoznog Changana X7 Plus je 168/177 KS (u zavisnosti od zemlje), obrtni moment SUV-a sa ručnim menjačem je 260 Nm. Motor sa 7DCT je „podešen“ na 185 KS i 300 Nm. U Kini je motor slabiji – 170 ili 180 KS (manuelni/automatik), ali je obrtni moment isti. Pogon je samo na prednje točkove.

U međuvremenu, još jedan krosover Oshan sa amblemom Changana nedavno se pojavio u bazi podataka Ministarstva industrije Narodne Republike Kine – agresivniji i kompaktniji X5 Plus. Odnosno, strana linija će po svemu sudeći ponovo biti proširena. Ali lokalno odeljenje matične kompanije još nije objavilo zvanični debi modela Oshana/Changana u Rusiji.

AutoRepublika

(152)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments