1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes: Budućnost Smarta je svetla zahvaljujući Geelyju
Mercedes: Budućnost Smarta je svetla zahvaljujući Geelyju
0

Mercedes: Budućnost Smarta je svetla zahvaljujući Geelyju

168
0
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka je očigledno veoma zadovoljna saradnjom sa kineskim partnerima.

Markus Šefer, šef razvojnog odeljenja Mercedesa, veruje da Smart ima značajno veće šanse za uspeh u budućnosti otkako je postao EV brend, odnosno otkako je proizvođač iz Štutgarta prodao polovinu kompanije Geelyju.

Šefer je istakao da je Smart uspeo da privuče pažnju potrošača, ali nije uspeo da postane komercijalno uspešan projekat.  „Rad sa Geelyjem pomoći će kada je reč o nivou prodaje, dok će znanje Kineza, ali i Volvoa kada je reč o EV tehnologiji biti od velike važnosti“, kazao je Markus Šefer.

Smart je prebacio svoj fokus potpuno na električne automobile, i za sada nemaju nameru da izlaze van segmenta „gradskih vozila“. Ono što možemo uskoro očekivati od ovog brenda jeste predstavljanje novih iteracija modela ForTwo i ForFour, šta više, ukoliko Smart ispoštuje ranije najave, to bi trebalo biti u narednih nekoliko meseci.

Kako SUV segment ne gubi na popularnosti, bilo je očekivano i da novi nemačko-kineski privredni entitet uđe i u ovu klasu. Smartov električni krosover trebalo bi da se nađe na tržištu do 2022. godine.

AutoRepublika

(168)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments